Tennis

Arantxa Rus rendibilitza la seva major potència i guanya l’obert Solgironès

La veterana neerlandesa de 32 anys Arantxa Rus (7a cap de sèrie i 87a de la WTA) ha guanyat avui la setena edició de l’obert Solgironès WTA 125 al Club de Tennis la Bisbal derrotant en la final a la tennista hongaresa de 24 anys Panna Udvardy (3a cap de sèrie i 97a de la WTA) per 7-6 (2) i 6-3. La major potència dels cops de l’esquerrana Rus –entrenada per l’extennista maresmenc Julián Alonso–, sobretot de la seva dreta, han marcat les diferències davant la consistència i joc més variat d’Udvardy, que ha seguit escrupolosament el pla tàctic de jugar sobre el revés a dues mans de la seva rival i ha intentat trencar el ritme amb deixades que no li han acabat de donar el rèdit esperat. A més, ha comès massa errors no forçats. Sigui com vulgui, Rus es reconcilia amb el torneig després d’haver perdut la final del 2021 contra la russa Irina Khromatxeva.

L’obert Solgironès consolida el seu pas endavant entrant a l’univers WTA –fins ara estava adscrit a la ITF– i repartint 115.000 dòlars en premis, un canvi substancial que li ha permès gaudir de tennistes amb millor rànquing que en els cursos precedents i que el consolida com el millor torneig femení de Catalunya conjuntament amb el recentment creat Catalònia Open, que també és de la graduació WTA 125.

Rus s’ha apoderat d’un primer set esquizofrènic dominant amb autoritat el tie-break. La neerlandesa ha arrencat amb força amb un trencament favorable (2-0), però Udvardy ha igualat el resultat (2-2) i fins i tot ha segellat un segon trencament en el setè joc (4-3) que no ha pogut confirmar amb el seu servei. Amb 6-5, la deixebla de Julián Alonso ha tingut tres pilotes de set, però la hongaresa, forta mentalment, ha resistit, tot i que en el desempat ha estat sensiblement inferior en un primer acte llarg de 75 minuts.

Al servei, Udvardy ha guanyat en blanc el primer joc del segon parcial, un símptoma de recuperació. Malgrat tot, però, Rus li ha trencat el servei en el cinquè joc (3-2). Udvardy s’hi regirat amb un contrabreak (3-3). La neerlandesa ha confirmat la dinàmica de bogeria amb un altre break en una fase en què el servei ha semblat més una nosa que no pas un valor (4-3). Rus ha guanyat el seu servei en un joc clau que li ha obert les portes del triomf (5-3) i ha tornat a trencar el d’Udvardy segellant el triomf en la seva primera oportunitat (6-3).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)