Atletisme

Cartell per a tots els gustos

Atletisme. Els velocistes Bestué i Retamal, els migfondistes Guerrero i Mechaal i el saltador Jaime Guerra no faltaran en un míting de Barcelona en clau catalana

L’elit de l’atletisme català té aquesta tarda una cita a l’estadi Joan Serrahima en una edició més del míting Ciutat de Barcelona, que congregarà algunes de les estrelles que més brillen sobre la catifa de vermell argilós. Velocistes com la santcugatenca Jaël Bestué, capaç de desafiar les millors especialistes de 200 m en una cita de la Lliga del Diamant, i migfondistes com la banyolina Esther Guerrero (800 m), flamant vencedora en els 1.500 m de l’europeu per equips de Silèsia, no faltaran a la cita. La reunió, amb entrada de franc i que també es podrà seguir per Esport3 i Teledeporte, assegura tres hores d’atletisme de primer nivell, de les 18.45 a les 21.35 h.

Altres referents de la reunió són el palamosí Adel Mechaal (1.500 m), a la recerca del nivell de forma que en la campanya indoor el va catapultar fins al subcampionat europeu de 3.000 m, rere l’intocable Jakob Ingebrigtsen. El saltador de llargada Jaime Guerra (Cornellà Atlètic), el segon català capaç de volar més enllà dels 8 metres (8,11), que tindrà com a grans rivals l’alacantí Eusebio Cáceres (8,37) i el cubà Lester Lescai (8,28), i el velocista de Sant Martí Sarroca Pol Retamal, recordista de 200 m (20.28), completarien el repòquer d’asos de l’atletisme català avui a Barcelona. Però el programa de la reunió, amb diverses sèries B i fins i tot C en les proves de l’anella, és obert també a la classe mitjana i a més de la llargada es completa amb els concursos de disc i perxa femenina i alçada i javelina masculina.

Bestué, en gran forma

El gran nom de l’atletisme català del moment és el de Jaël Bestué (2000). En el seu primer curs en la categoria sènior, la deixeble de Ricardo Diéguez ha fet un pas endavant. En el míting de Castelló va establir un nou rècord català de 200 m (22.54), que la col·loquen en el quart lloc del rànquing europeu del curs, i diumenge, en la Lliga del Diamant d’Estocolm i en unes condicions que no eren ni de bon tros idònies (15ºC i 81% d’humitat) s’hi va tornar a quedar molt a prop (22.59). Bestué, sense crispar-se en cap moment, no es va acoquinar al costat de medallistes en mundials i jocs olímpics i va ocupar la tercera plaça, molt a prop de les britàniques Daryll Neita (22.50) i Dina Asher-Smith (22.58). Darrere seu va quedar la veterana velocista de Costa d’Ivori Marie-Josée Ta Lou (22.70), que va ser subcampiona mundial de 100 i 200 m a Londres 2017. En el seu estat de forma, no seria estrany que la catalana ataqués de nou la plusmarca catalana i comencés a amenaçar el rècord espanyol (22.38), en poder de Sandra Myers i que ja té gairebé 33 anys de vigència (Split, 30/8/1990). Si el vent acompanya, la pista del Joan Serrahima acostuma a ser molt beneficiosa per a la majoria de velocistes. Bestué tindrà rivals de consideració com l’equatoriana Anahi Suárez (22.74) i la manxega Paula Sevilla (22.86).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)