Atletisme

Tercer títol català per a Bernat Canet en 100 m a l’Hospitalet Nord

Bernat Canet (Cornellà Atlètic), tot i que arribava al campionat amb algunes molèsties físiques, ha allargat la seva supremacia en l’hectòmetre i ha segellat el seu tercer títol català consecutiu, al Complex Esportiu de l’Hospitalet Nord. El vent ha fet la guitza als velocistes durant tota la jornada i Canet ha acreditat 10.49, tot i l’,1,9 m/s que bufava en contra. La final dels 100 m es plantejava com una de les cites més interessants amb el duel amb Arnau Monné (FC Barcelona), líder català de l’any amb 10.30. El lleidatà, però, no ha ofert la seva millor versió per unes molèsties al bessó i s’ha hagut de conformar amb el tercer lloc (10.71), rere el jove blaugrana de 17 anys Pol Elvira (10.60). En l’hectòmetre femení hi hagut la baixa d’última hora de Jaël Bestué (FC Barcelona), que s’ha pres un respir després de la càrrega de competicions de les últimes setmanes. Sense la vallesana, el títol ha estat per a la maresmenca Ona Rossell (Playas Castelló), que ha recuperat la corona del 2021 amb el seu millor registre de l’any (11.89, -0,7 m/s). Rossell també prendrà demà la sortida en els 200 m.

En les finals de les tanques altes no hi hagut sorpreses, i Marc Galé (Cornellà Atlètic), amb un registre inferior als 14 segons (13.96, -0,9 m/s), i Xènia Benach (València), per sota dels 13.50 (13.49, 1,4 m/s), han complert els pronòstics, tot i el vent contrari.

En els 3.000 m obstacles, la banyolina Marina Guerrero (Avinent Manresa), que dimecres havia exercit de llebre en el míting de Barcelona, ha ampliat la seva supremacia segellant el setè títol (10:35.75). El programa a l’anella s’ha tancat amb els 800 m femenins, en què la vilafranquina Naima Ait Alibou (Playas de Castelló) ha evidenciat la seva versatilitat dominant la prova de principi a fi, amb un registre de 2:05.74. Carla Bisbal (CA Igualada), segona amb 2:08.26, s’ha quedat a les portes de la mínima per a l’europeu sub20 (2:08.26). En els 800 m masculins, s’ha imposat Raúl Villalonga (CAPEX), amb 1:50.13.

Rècord de la competició d’Andreea Florina Sabou en llargada (6,30 m)

En el concurs de llargada, Andreea Florina Sabou (AA Catalunya) ha assolit el seu primer títol català després de batre dues vegades el rècord de la competició (6,26 i 6,30 m). L’anterior millor marca del campionat era en poder de Cora Salas (6,21 m), que fa una setmana va decidir penjar les sabatilles de claus essent la saltadora catalana més guardonada de l’especialitat, amb set corones. En javelina, Àlex Sánchez (FC Barcelona) ha marcat diferències des del primer intent i ha estat l’únic que ha pogut superar la barrera dels 70 metres (70,30 m).

Aleix Pi vola fins a 5,41 m en perxa

En la cloenda de la jornada i ja negra nit, el pinedenc Aleix Pi (FC Barcelona) ha certificat el seu cinquè títol en perxa (5,41 m) i ha estat a punt d’establir un nova millor marca personal (5,52 m), que hauria estat també el millor registre espanyol de l’any. També ha sumat la cinquena corona Ramon Adalia (FC Barcelona) en triple salt (15,55 m).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)