Tennis

Swiatek salva dues boles de partit i passa als quarts

Tennis. La número 1 mundial va haver de remuntar i va necessitar més de tres hores per guanyar Belinda Bencic, per 6-7 (4), 7-6 (2) i 6-3

Iga Swiatek va patir per classificar-se per als quarts de final de Wimbledon, i va haver de salvar dues boles de partit i remuntar per aconseguir-ho. La polonesa, número 1 mundial, va guanyar per 6-7 (4), 7-6 (2) i 6-3 la suïssa Belinda Bencic (14) en tres hores i tres minuts. El primer set va ser molt anivellat i cap jugadora va poder trencar el servei de la seva rival, tot i que van tenir ocasions, i al final Belinda Bencic es va imposar en el tie-break. En el segon set, la polonesa va trencar el servei de la rival en el primer joc i la belga li va tornar el break en el sisè. En el dotzè joc (5-6), Belinda Bencic va tenir dues boles per guanyar el partit sobre el servei de la polonesa, però Iga Swiatek es va refer, va acabar guanyant el set i va anivellar el partit. En el tercer set, la polonesa va dominar i, amb un sol trencament de servei, en va tenir prou per adjudicar-se el set i la victòria. La tercera favorita, la nord-americana Jessica Pegula, es va desfer per la via ràpida, una hora i quinze minuts, de la ucraïnesa Lesia Tsurenko guanyant per 6-1 i 6-3.

El partit entre Novak Djokovic, el segon favorit, i Hubert Hurkacz (14) es va aturar quan el serbi havia guanyat els dos primers sets contra el polonès per 7-6 (6) i 7-6 (6), perquè s’estava apropant el límit horari de joc, i continuaran avui. A Wimbledon no es continua jugant passades les onze de la nit, hora de Londres, una hora més a Catalunya. Andrei Rublev, el setè cap de sèrie, es va complicar molt la vida, ja que després de guanyar els dos primers sets va perdre els dos següents. Finalment, va necessitar els cinc sets i tres hores i disset minuts per accedir als quarts de final. El rus va superar el kazakh Alexander Bublik (23) per 7-5, 6-3, 6-7 (6), 6-7 (5) i 6-4. El vuitè favorit, l’italià Jannik Sinner, va anar per feina i es va desfer del colombià Daniel Galan per 7-6 (4), 6-4 i 6-3. El desè cap de sèrie, el nord-americà Frances Tiafoe, va quedar eliminat en perdre contra el búlgar Grigor Dimitrov per 2-6, 3-6 i 2-6.

LÍMIT HORARI

El partit entre Djokovic i Hurkacz es va aturar amb 7-6 (6) i 7-6 (6)

Granollers, endavant en els dobles

Marcel Granollers i Horacio Zeballos es van classificar per als vuitens de final del quadre de dobles de Wimbledon. El barceloní i l’argentí, quinzens caps de sèrie, van derrotar per 7-6 (1), 6-7 (6) i 6-4 els francesos Arthur Fils i Luca van Assche en dues hores i 21 minuts de partit. Els seus propers rivals sobre la gespa de Londres sortiran del partit que han de jugar el nord-americà Robert Galloway i el sud-africà Lloyd Harris contra els segons caps de sèrie, el croat Ivan Dodig i el nord-americà Austin Krajicek.