Natació

Catalunya busca referents amb Iris Tió d’estendard

Natació artística. Mundial de Fukuoka. L’equip estatal, amb set catalans, lluitarà per acostar-se a les medalles amb París 2024 a l’horitzó

El mundial de Fukuoka arrenca la matinada vinent hora catalana amb el debut de la natació artística pel que fa a la representació del país en una modalitat que busca nous referents després de la retirada d’estrelles com Ona Carbonell, Andrea Fuentes o Gemma Mengual. El waterpolo arrencarà diumenge i la natació, la setmana vinent.

La seleccionadora estatal, Mayuko Fujiki, considera que l’equip ha d’estar a prop de les medalles, i entén aquest mundial com el primer pas cap a París 2024. Comptarà amb Iris Tió (CN Kallípolis) com a solista, que a més conformarà el duet amb Alisa Ozhogina (Sincro Sevilla). El duet mixt tècnic estarà integrat per Emma García (CN Sabadell) i Fernando Díaz del Río (CN Las Palmas), i el mixt lliure, per Mireia Hernández Luna (CN Granollers) i Dennis González (Kallípolis). Les altres catalanes en les diferents modalitats de l’equip espanyol són les habituals Txell Mas (Les Franqueses) –que exerceix com a capitana–, Berta Ferreras (Kallípolis) i Paula Ramírez (Kallípolis). Completen l’equip Cristina Arambula (Real Canoe), Marina García (Sincro Sevilla), Lilou Lluís (Sincro Retiro), Sara Saldaña (Sincro Retiro) i Blanca Toledano (Real Canoe). L’equip arriba enfortit pels bons resultats en els Jocs Europeus: tres medalles d’or i una de plata.

Tió, que va debutar en l’escena internacional amb 16 anys i que ara en té 20, vol continuar avançant en el seu camí per convertir-se en una nedadora amb aspiracions en els grans campionats. Filla de músics i amb una sensibilitat artística especial, va ser setena per equips i desena en duo en els Jocs de Tòquio, i va ser bronze en rutina especial en el mundial de Budapest 2022. Competirà la matinada vinent en les preliminars de solo tècnic i duet tècnic.

Divendres 14
Preliminar solo tècnic 2.00 h
Preliminar solo tècnic homes 5.00 h
Preliminar duet tècnic 8.00 h
Dissabte 15
Preliminar acrobàtic 3.00 h
Preliminar duet tècnic mixt 7.00 h
Final solo tècnic 12.30 h
Diumenge 16
Preliminar equip tècnic 3.00 h
Final duet tècnic mixt 9.30 h
Final duet tècnic 12.30 h
Dilluns 17
Preliminar solo lliure 2.00 h
Final solo tècnic homes 7.00 h
Final acrobàtic 12.30 h
Dimarts 18
Preliminar duet lliure 2.00 h
Preliminar solo lliure homes 8.00 h
Final equip tècnic 12.30 h
Dimecres 19
Final solo lliure homes 9.30 h
Final solo lliure 12.30 h
Dijous 20
Preliminar equip lliure 3.00 h
Final duet lliure 12.30 h
Divendres 21
Preliminar duet lliure mixt 3.00 h
Final equip lliure 12.30 h
Dissabte 22
Final duet lliure mixt 3.00 h * horari de Catalunya
És un honor fer els solos, em fa molta il·lusió, i també és una gran responsabilitat
En el mundial faig moltes coreografies, hauré de competir dotze vegades i ho intentaré portar el millor possible
Iris Tió
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)