Natació

Immens bronze d’Iris Tió

Natació artística. La barcelonina fa un exercici espectacular en la final del solo tècnic i rep una gran puntuació de 254.2100. La japonesa Inui revalida el títol de campiona als 32 anys

Iris Tió va posar tota la tècnica i tot el seu talent artístic dins la piscina de Fukuoka (Japó), i va aconseguir una impressionant medalla de bronze en el solo tècnic del mundial. La barcelonina, de vint anys, va millorar notablement la seva actuació del preliminar i no va cometre cap errada com li va passar divendres. Després dels seus dos minuts d’exercici amb els sets elements tècnics, cinc d’obligatoris i dos de lliures, els jutges li van donar una puntuació de 254.2100. Iris Tió (CN Kallípolis) havia arribat a la final amb la setena puntuació del preliminar i en la lluita per les medalles es va superar notablement. En la impressió artística va sumar 102.4000 punts, la segona millor valorada de les dotze finalistes, i en l’execució va arribar fins als 151.8100 punts, la tercera en aquest apartat. Va fer un exercici valorat amb 31.0500 de dificultats, el tercer més complicat.

La barcelonina va ser la cinquena a competir, i es va situar en la primera posició. Les rivals van anar competint i només la van poder superar l’austríaca Vasiliki Alexandri, tercera en el preliminar que va arribar als 264.4200 punts i va acabar segona, i la gran favorita al títol, la japonesa Yukiko Inui, que va revalidar el títol aconseguit l’any passat. Inui, de 32 anys, va aconseguir una impressionant puntuació de 276.5717, la seva millor puntuació de sempre amb un exercici que va captivar els jutges.

La medalla de bronze d’Iris Tió no va estar segura fins que va finalitzar l’última competidora. La grega Evangelia Plataniot, segona en la preliminar, va ser la darrera a tirar-se a la piscina. Tenia un exercici amb el qual podia superar la nedadora catalana, però no va estar encertada, va cometre alguna errada, es va quedar amb una puntuació de 242.5000, i va finalitzar quarta, a 11.71 punts de la catalana.

FINS AL FINAL

Va competir molt aviat i va haver d’esperar fins al final per saber si pujava al podi

Emma i Dennis volen l’or en el duet tècnic mixt

Emma Garcia i Dennis González lluitaran per la medalla d’or en la final del duet tècnic mixt del mundial després de classificar-se amb la millor nota. La parella catalana va fer una gran actuació en el preliminar i va sumar 244.1433 punts, amb notes de 99.0500 en l’apartat artístic i de 145.0933 en l’execució. Emma Garcia, del CN Sabadell, i Dennis González, del CN Kallípolis, van superar per més de setze punts els segons classificats, els mexicans Itzamary González i Diego Villalobos, que van fer 228.0075 punts. La tercera plaça en aquest preliminar de setze parelles la van ocupar els japonesos Tomoka Sato i Yotaro Sato amb 227.7200. La final es disputarà avui a partir de dos quarts de deu del matí, hora catalana, i Emma Garcia i Dennis González són clars aspirants al títol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)