Perrone marca el camí contra Montenegro (11-7)

Cinc gols del capità mariner i la solidesa defensiva són les claus del triomf del conjunt espanyol, que s’assegura el primer lloc de grup i l’accés directe als quarts de final en el mundial de Fukuoka

La selecció espanyola, amb un estel·lar Felipe Perrone (5 gols) i un gran treball defensiu, ha superat Montenegro amb solvència (11-7) i s’ha assegurat el primer lloc de grup per tenir un emparellament més assequible en els quarts de final del mundial. L’equip de David Martín ha portat sempre la iniciativa (2-2, 3-2, 4-2 i 2-1) i amb Edu Lorrio sota els pals ha sabut frenar els intents de remuntada rival. Espanya tancarà aquesta primera fase contra Sud-àfrica, la ventafocs del grup, divendres a les 3.30 h (TdP).

El conjunt espanyol ha colpejat primer, amb un contraatac de Perrone i un gol de Granados en superioritat. L’equip montenegrí ha replicat d’immediat per tancar el primer quart en taules (2-2). Tot i les bones intervencions sota els pals de Tesanovic, els de David Martín han pogut arribar al descans amb un mínim avantatge (5-4), amb els gols de Famera i Perrone en home de més, i de Barroso amb un xut exterior.

Amb Perrone al comandament, la selecció hispana ha fet un pas endavant en la segona meitat. Els contraatacs, amb dos gols més del capità mariner i l’estrena de Munárriz, han fet molt mal al rival i han obert per primer cop una escletxa de tres gols (8-5). Durdic ha retallat diferències, però Bustos, des de la boia i en superioritat, mantenia el marge (9-6) abans d’afrontar el quart definitiu. El canoner sabadellenc Kanstantsin Averka mantenia vives les esperances balcàniques (9-7) en una fase del partit en què l’equip espanyol ha comès algunes errades. Però la reacció ha estat efímera perquè la cinquena diana de Perrone, aquesta de vaselina, i la primera de Sanahuja han dictat la sentència final (11-7).