Espanya marca territori contra França (9-16) i jugarà els quarts contra Hongria

La selecció espanyola ha superat amb solvència França (9-16) i dilluns (12.30 h) s’enfrontarà a Hongria en els quarts de final del mundial de Fukuoka. L’equip de Miki Oca ha portat la iniciativa des del principi (1-3, 4-4, 2-5 i 2-4) i ha mantingut a ratlla el seu rival, que no n’ha fet prou amb el seu bon percentatge en les accions de superioritat (5 de 8). Judith Forca (5), escollida la jugadora més valuosa, i Maica Garcia (3) han estat les màximes anotadores de l’equip hispà.

Concentrades en defensa i directes en atac, l’equip espanyol ha fet tota una declaració d’intencions només començar. En 3 minuts ha anotat 3 gols, amb Anni Espar (2) i Judith Forca com a protagonistes. Les d’Oca han abaixat l’efectivitat i França ha retallat diferències en una acció de superioritat (1-3). El segon quart ha estat un intercanvi de cops (4-4) que mantenien el parcial a l’equador amb els dos gols de marge (5-7). Per les campiones europees han marcat Elena Ruiz, de penal, Cristina Nogué, Maica García i novament Judith Forca.

El conjunt espanyol ha posat la directa després del descans llarg. Ha fet un pas endavant en defensa i ha marcat diferències des de la boia, amb Maica i Leitón, i l’efectivitat de les esquerranes, Forca i Ariadna Ruiz (5-11). França ha agafat aire (7-11), però Forca marcava la quarta diana per arribat al tram decisiu amb un contundent 7-12. L’últim quart també ha estat favorable a les d’Oca (2-4), amb els gols d’Elena Ruiz, de penal, Maica, el cinquè de Forca i la sentència de Leitón.