Marcant territori

Waterpolo. Mundial. L’equip espanyol, amb cinc gols de Judith Forca, supera França a partir de la defensa i se cita amb Hongria en els quarts

França 9 Espanya 16

FRANÇA:Rycraw; Millot, Heurtaux (1), Bouloukbachi (2), Guillet (1), Hertzka (1), Dhalluin (2), Battu (1), Hardy (1), Radosavljevic, Andres, Daule i Martineaud Peret.ESPANYA:Terré; Nogué (1), Espar (2), Ortíz, Nona, Crespí, E. Ruiz (2), A. Ruiz (1), Forca (5), Camus, Maica (3), Leitón (2) i Ester.PARCIALS:1-3, 4-4, 2-5 i 2-4.

La selecció espanyola va superar França en una demostració de solvència i dilluns (12.30 h, TDP) se les heurà amb Hongria en els quarts de final del mundial de Fukuoka. Els cinc gols de Judith Forca i la fiabilitat defensiva a partir del tercer quart van ser els principals arguments del conjunt de Miki Oca, que aquest cop va convocar les dotze jugadores catalanes.

Concentrades en defensa i directes en atac, l’equip d’Oca va fer tota una declaració d’intencions només de començar. En tres minuts va anotar tres gols, amb Espar (2) i Forca com a protagonistes. El conjunt hispà va abaixar l’efectivitat i a partir del segon quart es va entrar en una fase d’intercanvi de cops (5-7). Després del descans llarg, les campiones europees no van fer més concessions i van marcar diferències des de la boia (Maica i Leitón) i la punteria de les esquerranes Forca i Ariadna Ruiz (5-11). França va agafar aire (7-11), però Espanya va tornar a exhibir la seva superioritat física i tècnica en el tram final per sentenciar amb suficiència.