Waterpolo

S’ha de fer l’últim esforç

Waterpolo. La selecció espanyola femenina buscarà l’or mundial en la final contra els Països Baixos (11 h), un rival molt potent que també té ganes de tornar a guanyar un gran títol

La selecció espanyola femenina afronta la final del mundial de Fukuoka (Japó) amb una bona preparació i moltes ganes, però també molt conscient que davant tindrà un rival molt complicat i que també vol tornar a guanyar un gran títol. Espanya, amb dotze jugadores catalanes i dues de madrilenyes, es jugarà la medalla d’or i el títol mundial contra els Països Baixos a partir de les onze del matí hora catalana. En aquest mundial els dos equips es van enfrontar en la fase de grups i les neerlandeses es van imposar per un ajustat 7-6 i arriben invictes a la final.

Els dos conjunts tenen un títol mundial en el seu palmarès. Els Països Baixos va ser campió mundial l’any 1991, té quatre subcampionats en el seu palmarès i va ser tercera en el mundial de l’any passat. Espanya va guanyar el seu títol mundial l’any 2013, va ser subcampiona al 2017 i 2019 i l’any passat va acabar cinquena. La selecció estatal ha guanyat els dos darrers europeus (2020 i 2022) i ara busca el tron mundial.

El seleccionador estatal, Miki Oca, va explicar en la prèvia del partit que els Països Baixos és un conjunt molt potent: “És un equip que s’ha mostrat molt regular tot el campionat, de principi a fi, ha guanyat tots els partits i també és un equip molt potent en defensa, molt potent en la contra i molt potent en l’atac.” Miki Oca considera que les seves jugadores estan a punt per aquest important partit i diu que sortiran a buscar el títol: “Hem preparat molt bé el partit i mirarem de donar el millor de nosaltres en aquesta final per guanyar-la.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)