Waterpolo

Doble premi: final i París

Waterpolo. La selecció espanyola femenina supera Austràlia en la semifinal i s’enfrontarà als Països Baixos en la lluita pel títol mundial. S’assegura el bitllet per als Jocs Olímpics del 2024

Austràlia 10 Espanya 12

AUSTRÀLIA:Palm, Swadling, Armit (1), Halligan (1), Leeson-Smith, A. Andrews (1), C. Andrews, Ridge, Arancini (2), Williams (2), Kearns (3), Pontre i Longman.ESPANYA:Terré, Nogué, Espar, Oriz (2), Pérez, Crespí, Ruiz (4), Peña, Forca (2), Camus (1), Garcia (2), Leitón (1) i Ester.PARCIALS:2-5, 4-3, 2-2 i 2-2.

La victòria en la semifinal del mundial va significar un doble premi per a la selecció espanyola femenina, la classificació per a la final i la possibilitat de lluitar pel títol contra els Països Baixos, i assegurar-se una plaça per als pròxims Jocs Olímpics de París 2024. El combinat estatal, dirigit pel tècnic Miki Oca i amb 12 jugadores catalanes i dues de madrilenyes, va derrotar Austràlia per 10-12 (2-5, 4-3, 2-2 i 2-2) en la semifinal. Espanya buscarà el segon títol de campiona mundial en la seva quarta final demà, divendres (11 h, hora catalana). Els Països Baixos es van classificar per a la final en derrotar per 8-9 Itàlia. Les jugadores estatals i les neerlandeses ja es van enfrontar en el primer partit de la fase de grups i Espanya va perdre per un ajustat 7-6.

La selecció espanyola va estar molt concentrada des de l’inici i es va avançar amb dos gols d’Elena Ruiz i Paula Leitón en els seus dos primers atacs. A partir d’aquí va controlar les australianes amb una bona defensa i va arribar al final del primer quart amb un 2-5. En el segon període el joc es va anivellar, Austràlia va aturar millor els atacs d’Espanya i en el descans el combinat estatal continuava dominant per 6-8.

En l’inici del tercer quart, dos gols seguits d’Elena Ruiz van situar quatre gols de marge en la semifinal, 6-10, que va ser el màxim avantatge de l’equip estatal. Espanya va tenir problemes en defensa, amb les exclusions definitives de Paula Camus i Paula Crespí, i les australianes van saber aprofitar millor les superioritats de dona de més i es van mantenir amb un marcador ajustat fins al 8-10 al final del tercer període. En els darrers 8 minuts la bona defensa d’Espanya es va mantenir, i també la igualtat en el joc. El gol de Maica Garcia a 1:07 per acabar va sentenciar definitivament la semifinal.

Per la mínima

Els Països Baixos van patir fins al darrer instant per assegurar-se el pas a la final en guanyar Itàlia per 8-9 (2-4, 3-2, 2-2 i 1-1). Les italianes van enviar una pilota al travesser a 7 segons del final que hauria significat l’empat. Les neerlandeses van dominar més i van anar al davant a partir de remuntar l’1-0 inicial de les italianes.

ELS PROTAGONISTES

Hem fet un bon inici trobant bé la porteria rival i defensant bé, i ens ha permès obrir una mica de distància en el marcador
Miki Oca
SELECCIONADOR ESTATAL
Són jugadores molt dures, molt fortes, que tenen un gran potencial, però crec que les hem controlat
Elena Ruiz
JUGADORA
Quarts de final
Estats Units - Itàlia 7-8
Països Baixos - Canadà 17-10
Grècia - Austràlia 8-9
Hongria - Espanya 9-12
Semifinals
Itàlia - Països Baixos 8-9
Austràlia - Espanya 10-12
Finals (demà)
Itàlia - Austràlia 9.30 h
Països Baixos - Espanya 11 h
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)