Un desenllaç molt cruel

Waterpolo. Espanya es queda sense final del mundial en el darrer segon en una jugada desafortunada després d’haver dominat i de guanyar per dos gols a tres minuts del final

Hongria 12 Espanya 11

HONGRIA:Vogel, Angyal (1), Manhercz (3), Vigvari (1), Vamos (1), Nagy, Zalanki (2), Fekete, Nemet (1), Varga (1), Jansik (2), Molnar i Levai.ESPANYA:Aguirre, Munárriz (2), Granados, Sanahuja (2), De Toro (1), Larumbe (1), Famera, Cabanas (1), Tahull (1), Perrone (1), Mallarach (1), Bustos (1) i Lorrio.PARCIALS:3-3, 1-3, 3-2 i 5-3.

Va lluitar en tot moment per passar a la final del mundial, va tenir bones possibilitats de poder lluitar per revalidar el títol, però un gol encaixat en el darrer segon de la semifinal en una jugada desafortunada va deixar la selecció espanyola fora de la possibilitat de guanyar la medalla d’or. Espanya, amb vuit jugadors catalans, va perdre contra Hongria per 12-11 (3-3, 1-3, 3-2 i 5-3) en un partit que va dominar durant molts minuts i en què va tenir la victòria i la classificació per a la final a tocar.

El combinat estatal va desaprofitar les ocasions per aconseguir la victòria, ja que guanyava per dos gols (9-11) a 3:12 del final i a 35 segons de la fi, i amb un empat a onze, va tenir una jugada d’home de més per avançar-se. No ho va aconseguir, i un xut de Manhercz en el darrer instant va tocar el cos del porter Aguirre, li va passar per sota el braç i va entrar a la porteria, i va donar la classificació per a la final als hongaresos.

Espanya disputarà demà (6 h, hora catalana) el partit pel tercer i quart lloc del mundial contra Sèrbia, que va perdre en l’altra semifinal de manera més clara contra Grècia, per 13-7. El conjunt grec i l’hongarès lluitaran pel títol mundial.

La semifinal va ser força anivellada des de l’inici i, malgrat que Larumbe va inaugurar el marcador, els hongaresos van anar empatant. Espanya va topar amb la bona defensa d’Hongria i es va arribar al final del primer període amb un empat (3-3). Els hongaresos es van posar al davant per primera vegada en l’inici del segon quart (4-3), i Perrone va desaprofitar un penal. La reacció del conjunt estatal va ser magnífica i amb tres gols consecutius, un de Munárriz i dos de Perrone, es va arribar al descans amb un 4-6.

Un gol de Sanahuja en els primers minuts del tercer període va situar el màxim avantatge de tres gols en el marcador (4-7), però tot seguit es van cometre un parell d’errades en atac i no hi va haver prou intensitat defensiva. Els hongaresos ho van aprofitar per tornar a ajustar el marcador i es va entrar en els darrers vuit minuts amb un ajustat 7-8.

En el darrer període hi va haver intercanvi de gols i Espanya es va situar amb un 9-11 a tres minuts del final. Els hongaresos van remuntar amb tres gols seguits i van passar a la final.

PEL TERCER LLOC

La selecció espanyola jugarà per la medalla de bronze contra Sèrbia

ELS PROTAGONISTES

Aquest gol en l’últim segon ens ha fet molt de mal. Crec que era un partit per arribar com a mínim als penals
L’últim gol ha sigut una jugada molt desafortunada i així és l’esport. Ens hem d’aixecar i lluitar pel bronze
David Martín
SELECCIONADOR ESTATAL
És dur, teníem el partit a la mà, però s’ha d’aixecar el cap i lluitar pel tercer lloc
En molts moments en el partit hem tingut la sensació que era nostre. Són molt bons i a la mínima que et despistes et fan un gol