Atletisme

Triplet de títols amb Adel Mechaal, Esther Guerrero i Jaime Guerra

Adel Mechaal i Esther Guerrero han demostrat per enèsima vegada la seva capacitat competitiva per recuperar el tron dels 1.500 m i sumar la quarta corona de la distància en el campionat d’Espanya a Torrent. El guió de les dues finals ha estat totalment oposada, però tots dos han exhibit la seva experiència i recursos tàctics. El tercer títol de la delegació catalana en una sessió matinal per emmarcar ha estat per al saltador de Sant Boi Jaime Guerra (Cornellà Atlètic), que ha ratificat la seva condició de líder de l’any per segellar el títol de llargada amb un millor intent de 8,14 m i reivindicar-se pel mundial de Budapest.

En la posada en escena dels 1.500 m, Abderrahman El Khayami ha sorprès amb un ritme més propi de míting (56.21 els 400 i 1:55.81 els 800 m). Des de la cua del grup, els grans favorits han anat progressant i en aquest punt Mohamed Katir ha aparegut en escena per prendre el comandament i accelerar el ritme de valent en els últims 600 metres. Mechaal ha reaccionat d’immediat i s’ha convertit en la seva ombra. Amb els dos atletes serrant les dents i al límit de les seves forces, el títol s’ha resolt en l’esprint final. Mechaal ha pogut cantar victòria per quarta vegada amb un gran registre de 3:33.44, nou rècord del campionat. Katir (3:33.76) i Mario García Romo (3:34.77), tercer i quart classificats en el mundial d’Eugene, han completat un podi de luxe.

La final dels 1.500 m femenins s’ha desenvolupat al so que ha marcat Esther Guerrero. Des del primer moment, s’ha situat a prop del cap de la cursa, que en les primers voltes ha transitat a un ritme molt lent (1:14.53 i 2:31.28). L’atleta del New Balance ha pres el comandament i ha llançat un primer atac a falta de 600 metres per a la meta. Al toc de campana, les tres favorites ja han passat destacades. En la corba, Guerrero s’ha pres un respir i ha abaixat lleugerament el ritme. No ha deixat el cap de la cursa, ni que Pérez la superés per l’interior. Com si es tractés d’un fartlek i amb el propòsit de desgastar les seves oponents, la deixeble de Joan Lleonart ha tornat a contraatacar en els últims 300 metres i, tot i els intents de les rivals, ningú ha pogut impedir que arribés triomfadora a la recta final amb una marca de 4:18.71. L’han acompanyat en el podi, Marta Pérez (4:19.91) i Agueda Marqués (4:19.96).

Bronze per a Núria Caballero en alçada

Més enllà dels tres títols, l’atletisme català també ha sumat una medalla de bronze gràcies al tercer lloc de Núria Caballero (FC Barcelona) en alçada (1,80 m), amb la mateixa marca que la segona classificada.

En la final dels 400 m, el lleidatà Bernat Erta (New Balance) ha tornat a trencar la barrera dels 46 segons i amb 45.89 s’ha quedat a les portes del podi que han ocupat Óscar Husillos (45.36), Iñaki Cañal (45.40) i Samuel García (45.69). Amb aquest registre i aquesta posició, Erta presenta la seva candidatura per al relleu del mundial, igual que el també català David Fradera (TenerifeCajanarias), cinquè en la final amb una nova marca personal (46.40). En la final femenina de la volta a la pista, Laura Bou (Avinent Manresa) i Berta Segura s’han hagut de conformar amb el cinquè (53.31) i el setè lloc (53.61), respectivament.

En les semifinals de 200 m, els recordistes catalans del Barça Pol Retamal (20.40) i Jaël-Sakura Bestué (23.00) han mostrat les seves credencials i son els grans favorits per emportar-se l’or en la sessió de tarda.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)