Atletisme

Álvaro Martín, campió mundial de 20 km marxa

El marxador extremeny ha rebaixat la seva marca personal (1h17:32) en una prova que s’ha endarrerit un parell d’hores per una forta tempesta a Budapest

L’extremeny Álvaro Martín ha assolit el primer títol del mundial de Budapest en els 20 km marxa, una prova que s’ha hagut d’endarrerir un parell d’hores a causa d’una forta tempesta. El doble campió europeu ha sabut dosificar molt bé les seves forces i ha arribat triomfador a la Plaça dels Herois amb un millor registre personal de 1h17:32, millor marca mundial de l’any. El japonès Koki Ikeda, subcampió olímpic i mundial, ha sacsejat la prova amb un canvi de ritme en els primers quilòmetres. El marxador nipó, en solitari, ha marcat els temps de pas en el km 5 (19:18) i 10 (38:37), però no ha pogut mantenir el ritme i ha vist com en el 15 (58:17) ja el superava el marxador espanyol. Al voltant dels 3:50 per quilòmetre, Martín no ha defallit i ha arribat vencedor amb 7 segons d’avantatge sobre el suec Perseus Karlström (1h17:39) i 15 sobre el brasiler Caio Bonfim (1h17:47), tots dos amb plusmarca del seu país. Els vuit primers classificats han marxat per sota de 1h18:30 i han rebaixat els seus registres personals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)