Atletisme

Gudaf Tsegay lidera el triplet etíop en els 10.000 m del mundial

La neerlandesa Sifan Hassan ha anat per terra quan esprintava per la victòria amb la corredora abissínia

L’etíop Gudaf Tsegay ha encapçalat el triplet etíop en els 10.000 m del mundial de Budapest després del cop de teatre de la neerlandesa Sifan Hassan, que en l’esprint final s’ha anat obrint als carrers exteriors per impedir la progressió de la menuda corredora africana i ha acabat anant per terra. Tsegay ha vençut amb 31:27.18 i l’han acompanyat en el podi les seves compatriotes Letesenbet Gidey (31:28.16) i Ejgayehu Taye (31:28.31). Amb un gest que l’honora, Tsegay s’ha anat interessar ràpidament per l’estat de Hassan, que finalment ha entrat a meta caminant en onzena posició (31:53.35).

Ryan Crouser, un colós

Minuts després de l’èxit etíop, el nord-americà Ryan Crouser es guardava la seva millor carta per a l’últim intent en llançament de pes i ha enviat la bola fins a 23,51 m, a només 5 centímetres de la seva plusmarca mundial (23,56 m). Tota una exhibició de múscul i de domini pel colós de Portland, que ja hauria estat campió amb qualsevol dels quatre intents vàlids. Abans de la canonada final, Crouser ja havia superat el primer rècord del campionat (22,98 m), que després ha esmicolat. A més d’un metre del vencedor, també han pujat al podi l’italià Leonardo Fabbri (22,34 m) i el nord-americà Joe Kovacs (22,12 m).

Rècord dels Estats Units en el relleu mixt

La jornada s’ha tancat amb el relleu mixt de 4x400 m, que com els 10.000 m ha tingut un desenllaç inesperat. Amb una última volta espectacular, la nord-americana Alexis Holmes (48.82) ha progressat fins al primer lloc. En la recta final ha avançat a la neerlandesa Femke Bol, que sense forces s’ha desequilibrat i s’ha clavat una bona trompada sobre el tartan. La triple campiona europea s’ha quedat sense victòria i perdent el testimoni. Holmes ha impulsat el conjunt dels Estats Units fins a la plusmarca mundial (3:08.80), seguit per l’equip de a Gran Bretanya (3:11.06) i de la República Txeca (3:11.98).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)