Atletisme

Sha’Carri Richardson rubrica el doblet per a la velocitat dels Estats Units

La nord-americana s’ha imposat en els 100 m amb un nou rècord del campionat (10.65) i ha relegat les atletes jamaicanes Shericka Jackson i Shelly-Ann Fraser-Pryce a les altres places d’honor

La nord-americana Sha’Carri Richardson s’ha emportat l’or en els 100 m del mundial de Budapest (10.65) i ha segellat el doblet dels Estats Units en la prova més emblemàtica de la velocitat pura l’endemà del triomf de Noah Lyles (9.83). Tots els focus apuntaven cap als carrils centrals, amb les jamaicanes Shericka Jackson i Shelly-Ann Fraser-Pryce, però des del carrer 9 Richardson, que havia pagat una mala sortida en semifinals, s’ha desplaçat com un coet aliena a la resta de participants i ha signat un nou rècord del campionat. Les caribenyes Jackson (10.72) i l’incombustible Pryce (10.77), aspirant a la sisena corona i la més ovacionada a l’hora de les presentacions, s’han hagut de conformar amb les altres places d’honor.

Tercer or de Holloway en les tanques

Abans del punt àlgid de la jornada, el nord-americà Grant Holloway ha fet valer la seva espectacular sortida i la determinació per sobrepassar els primers obstacles per segellar la seva tercera corona consecutiva en els 110 m tanques. Tot i algun petit desequilibri en el tram final, Holloway ha signat el seu millor registre de l’any (12.96). El jamaicà Hansle Parchment, amb una estratègia oposada, ha anat de menys a més per progressar fins al subcampionat (13.07). El podi l’ha completat el també nord-americà Daniel Roberts (13.09).

El concurs de disc ha tingut un desenllaç espectacular. L’eslovè Kristjan Ceh, defensor del títol, ha trencat la barrera dels 70 metres en l’últim intent (70,02), però el suec Daniel Stahl també es guardava la seva millor carta per la sisena temptativa i amb una canonada de 71,46 m ha recuperat el tron de Doha i ha establert un nou rècord dels campionats. El lituà Mykolas Alekna (68,85) s’ha emportat la medalla de bronze.

En triple salt, Hughes Fabrice Zango ha assolit el primer or de la història per a Burkina Faso, amb un millor intent de 17,64 m. Habitual de les places d’honor, Zango, que s’entrena a França, ha precedit als cubans Lázaro Martínez (17,41) i Cristian Nápoles (17,40). El prodigi jamaicà de 18 anys Jaydon Hibbert, líder de l’any amb 17,87 m i el millor en la qualificació amb 17,70 m, s’ha lesionat muscularment en el primer intent.

En les semifinals de 400 m tanques, el noruec Karsten Warholm ha marcat territori (47.09) i ha servit de referència al jamaicà Roshawn Clarke, que ha establert una nova plusmarca mundial sub20 (47.34).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)