Atletisme

La incredulitat d’Esther

La migdondista banyolina es queda fora de la final de 1.500 m, però esmicola la marca personal (4:00.13) i signa la mínima olímpica

La banyolina Esther Guerrero no complirà el somni de ser a la final del mundial de Budapest, però va abandonar el majestuós Centre Nacional d’Atletisme de la capital magiar amb un somriure d’orella a orella. Després d’algunes temporades sense aconseguir-ho per diversos motius, tornava a competir en la semifinal d’un gran campionat internacional a l’aire lliure, i a més ho va fer amb la seva millor cursa de sempre. Amb una semifinal amb un cartell de luxe –hi havia el podi olímpic– i a ritme de míting, va saber jugar les seves cartes tot i tenir la pitjor marca de les participants. Guerrero va ocupar el desè lloc, va esmicolar el seu registre personal (4:02.41) i tot i quedar-se a les portes de trencar la barrera dels 4 minuts (4:00.13) va signar la mínima per als Jocs de París. Un gran botí. La plusmarquista mundial Faith Kipyegon va vèncer amb un espectacular 3:55.14 en una semifinal en què nou atletes van córrer per sota dels 4 minuts. “No soc conscient del que acabo de córrer. No he tingut en cap moment la sensació d’anar tan ràpid. Ahir em va costar molt baixar la tensió perquè des del 2019 que no estava en una semifinal d’un campionat i en disposició de lluitar per la final. Estava on volia ser des de fa quatre anys”, va sentenciar després de la prova.

La queixa de Mechaal

Com Guerrero, Adel Mechaal tampoc va poder accedir a la final dels 1.500 m, però les sensacions van ser diferents. Per marques i per palmarès, les seves expectatives eren més altes. El palamosí va córrer la primera semifinal de manera similar a les eliminatòries de dissabte. Va anar de menys a més i a mitja prova ja s’havia col·locat entre els sis primers, les places reservades per a la final. En els últims cent metres ocupava el setè lloc en disposició de guanyar posicions. De fet, va avançar Mohamed Katir, però en un esprint molt anivellat el van superar pels carrers interiors i exteriors i al final es va haver de conformar amb el novè lloc. Es quedava fora de la final amb un bon registre de 3:33.33. La victòria va ser per al nord-americà Yared Nuguse (3:32.69) en una semifinal en què els deu primers van arribar amb un segon de marge. “En part, si Katir o jo no estem en la final ha estat per haver hagut de parar en la preparació del campionat d’Espanya i per la rivalitat que tenim entre nosaltres”, va etzibar.