Atletisme

Femke Bol guanya el primer or mundial en els 400 m tanques

La neerlandesa Femke Bol ha tancat la sisena jornada del mundial de Budapest amb un títol incontestable en els 400 m tanques. Sense la recordista mundial, la nord-americana Sydney McLaughlin, absent per lesió, l’espigada velocista oranje ha imposat la seva gambada imperial en la recta final i ha trencat l’equilibri de les vuit primeres tanques per arribar triomfadora amb 51.70. Bol ha sabut reconduir el seu programa a la capital hongaresa després de l’espectacular trompada que va tenir en la jornada inaugural en l’última posta del relleu mixt. A més d’un segon, la nord-americana Shamier Little (52.80) i la jamaicana Rushell Clayton (52.81) han completat el podi.

Dos ors jamaicans

Després de cinc jornades sense premi, l’atletisme jamaicà ha pogut per fi cantar victòria. Antonio Watson, en una de les finals de pronòstic més incert, s’ha emportat l’or dels 400 m amb 44.22. Minuts abans, Danielle Williams també havia estat la més ràpida en els 100 m tanques (12.43), amb una única centèsima de marge respecte a l’atleta de Puerto Rico Jasmine Camacho-Quinn (12.44). El botí daurat encara podia haver estat més gran per al país caribeny sense l’aparició del grec Miltiadis Tentoglou, que amb un últim vol de 8,52 m li ha pispat la victòria a Wayne Pinnock en el salt de llargada. Tots dos estaven empatats en 8,50 m, però el jamaicà tenia un segon millor intent més llarg. El també jamaicà Tajay Gayle s’ha emportat el bronze (8,27 m), tot i que ha acreditat la mateixa marca que el seu compatriota Carey McLeod. En el concurs de martell ha vençut la canadenca Camryn Rogers (77,22 m), seguida de les nord-americanes Janee’ Kassanavoid (76,36) i DeAnna Price (75.41).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.