Atletisme

Trencant barreres

Atletisme. Bestué continua fent història en la velocitat i segella l’accés a les semifinals dels 200 m amb 22.58, a tocar del rècord català (22.54)

Jaël-Sakura Bestué va ser el juliol del 2017 subcampiona del món juvenil dels 200 m (23.61), una fita sense precedents per a la velocitat catalana i espanyola. Des d’aquell èxit primigeni i llunyà a Nairobi, l’atleta santcugatenca semblava destinada a trencar totes les barreres d’aquest selectiu sector de l’atletisme. Aquest 2023, en el seu primer curs com a atleta absoluta, ho està ratificant. Al març a Istanbul va ser la primera finalista en els 60 m d’un europeu en pista coberta i al mundial de Budapest ja ha aconseguit la condició de semifinalista en els 100 m (11.25) i en els 200 m. Ja abans d’aterrar a la capital hongaresa havia fet història perquè no hi havia precedents que una velocista es guanyés el bitllet del mundial en totes dues distàncies. Ahir va certificar el pas per a la semifinal del doble hectòmetre per la porta gran, amb la tercera plaça de la primera sèrie i un registre de 22.58, a només 4 centèsimes de la seva plusmarca catalana. La semifinal serà avui (20.03 h), al costat de les Richardson, Jackson i Ta Lou.

Jaime Guerra, l’altre atleta català en competició en la sessió matinal, va quedar molt lluny dels seus registres en la qualificació de llargada. Amb uns discrets 7,35 m, a més de dos intents nuls, no va poder lluitar per accedir a la final. El saltador del Cornellà Atlètic havia volat fins a 8,14 m en el campionat d’Espanya i ahir el tall de la final va quedar fixat en 8,00 m justos.

Vicente, per un centímetre

L’hospitalenca Maria Vicente (14a amb 6,59 m) s’havia quedat a només dos centímetres d’accedir a la final de llargada i ahir n’hi va faltar només un (13a amb 14,13 m) per accedir al grup de les escollides de triple salt. Va acreditar la mateixa marca que Moore i Franklin, però les nord-americanes la van superar per un segon intent superior. “Fa ràbia. Em fa mal haver-m’hi quedat tan a prop”, va admetre, emocionada, la campiona d’Europa sub 23 de l’especialitat, amb 14,21 m. També va quedar eliminada la gavanenca Laura Redondo, que amb un millor intent de 66,95 m va quedar lluny de les seves expectatives en llançament de martell.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)