El Barça, frenat en sec

Handbol. L’equip blaugrana flaqueja en defensa i perd la imbatibilitat en la Champions contra el Veszprém de Fàbregas, que segella un triomf històric

Barça 36 Veszprém 41

BARÇA:Nielsen; Valera (1), Mem (7), Wanne, Janc (6), N’Guessan (7), Frade (2) –set inicial–; Gonzalo (p.s.), Carlsbogard (2), Ariño (2), Aleix (1), Petrus, Langaro, Richardson (5), Cikusa i Rodríguez (3).TELEKOM VESZPRÉM:Corrales; Descat, Ligetvári, Marguc (2), Remili (4), Elderaa (6), Fàbregas (7) –set inicial–; Biosca (p.s.), Sandell (4), Nilsson, Elisson, Mahé, Pechmalbec (7), Vailupau (1), Casado (5) i Kosorotov (5).PARCIALS:3-3, 7-7, 11-9, 14-12, 15-14, 17-19; 20-23, 23-25, 24-28, 27-33, 31-36 i 36-41.ÀRBITRES:Nikolov i Nachevski. Exclusions: Ligetvári (13’) i Fàbregas (55’).

El Barça va veure tallada en sec la seva marxa triomfal en la Champions. En un partit molt discret en defensa, l’equip blaugrana no va poder frenar el Veszprém, que va prendre el comandament en el tram final de la primera part (17-19) i ja no va trobar aturador. Ludovic Fàbregas, ovacionat en les presentacions, va marcar territori en la segona línia i d’aquí van venir bona part dels problemes del conjunt blaugrana, incapaç de tapar les vies d’aigua en l’eix de la defensa. El Veszprém va segellar una victòria històrica al Palau Blaugrana i el Barça va encaixar la primera derrota a casa des del 18 de novembre del 2021 contra el Kielce (30-32).

La primera meitat va transitar a un ritme trepidant. Mem i N’Guessan, impulsats per les primeres aturades d’Emil Nielsen, veien porteria en transició i a l’àrea rival Fàbregas anotava amb facilitat en la posició de pivot (quatre gols en 8 minuts). El Barça va aprofitar uns minuts de descans per al jugador nord-català per obrir un petit forat al marcador (12-10). Amb la tornada de Fàbregas en pista, però, les forces es van tornar a anivellar. L’equip blaugrana era incapaç de taponar les fissures en l’eix de la defensa i amb les pèrdues de pilota en el tram final va facilitar l’estrebada del rival. L’aparició de Kosorotov també va ser determinant i el Veszprém va marxar als vestidors amb avantatge després d’un parcial de 2-6 (17-19).

Després de la represa, els problemes es van agreujar en el Barça. L’equip continuava sense ajustar la defensa –és simptomàtic que no rebés cap exclusió en tot el partit– i en atac, amb Mem amb molèsties físiques, no tenia les idees gens clares. El Veszprém s’escapava de quatre gols (18-22) i Carlos Ortega va començar a buscar solucions. Va situar Gonzalo sota els pals, va ordenar una defensa 5-1 i poc després va col·locar Janc en la direcció de joc. El Veszprém, però, anava embalat i va aprofitar la precipitació local per furgar en la ferida i obrir l’escletxa fins als set gols (26-33). En l’intercanvi de cops final, el Barça es va aproximar fins al 31-35, però ja no va tenir ni forces ni capacitat per passar d’aquí.