Waterpolo

ÁLVARO GRANADOS

JUGADOR MÉS VALUÓS DE L’EUROPEU DE WATERPOLO

“Genialitat? Si no hagués entrat dirien que estic boig”

“M’arriba la pilota i vaig tirar d’aquest recurs. Tiro de revés i la pilota entra. No cal donar-hi més voltes”

“Penso que encara han de passar uns quants dies per pair el que hem aconseguit a l’europeu de Croàcia”

Aquest equip és molt ambiciós i ara ens posarem a treballar per al mundial i després ja pensarem en els Jocs Olímpics. Anirem a totes

Álvaro Granados (Terrassa, 1998), escollit el jugador més valuós de l’europeu i autor d’un gol antològic que va servir per superar Croàcia en la final de Zagreb (10-11), va aterrar ahir a Barcelona amb la copa de campions. Relativitza la genialitat del seu últim gol, però es mostra ambiciós amb vista al mundial de Doha, al febrer, i els Jocs Olímpics de París, a l’estiu.

El de Zagreb és el gol més important de la seva carrera?
De moment, et diria que sí. És un gol a l’últim minut i que ens posa al davant de Croàcia en la final de l’europeu.
I el més bonic?
També.
Com se li acut treure’s aquest gol de la màniga?
Si soc sincer, no em va passar res pel cap. No sé què dir, és una mica de sort. M’arriba la pilota i vaig tirar d’aquest recurs. Tiro de revés i la pilota entra. Em va sortir bé. No és un llançament gaire habitual, però sí que a vegades l’entrenem. És el típic tir que si entra es parla de genialitat i si no haurien dit que estic boig. No cal donar-hi més voltes. L’esport té aquestes coses.
Per celebrar-ho, va fer un gest de dedicatòria.
El vaig dedicar als meus pares perquè per desgràcia no van poder venir a Croàcia. Són els culpables que em dediqui a aquest esport, així que s’ho mereixen.
I després del seu gol es va fer el silenci a la piscina. Com ho va viure?
Va ser un cúmul de sensacions. Alegria, ràbia. No sé ni com descriure-ho. Ara, com que ja han passat unes quantes hores, estic supercontent perquè hem fet història.
Van guanyar el títol sense fer ni de bon tros el millor partit del campionat.
Vam haver de remar durant tot el partit com mai, però penso que és un resum de la maduració que ha aconseguit aquest equip durant tots aquests anys, des del 2018. És un partit en què anem tota l’estona a remolc, en què patim molt, però en cap moment deixem de creure. Estic orgullosíssim perquè no era fàcil guanyar aquest partit. Aquest equip es mereixia un or europeu i l’hem aconseguit.
Després del partit deia que en qualsevol moment es despertaria d’un somni de la migdiada. Ja s’ho creu ara que són campions d’Europa?
Penso que encara han de passar uns quants dies per pair el que vam fer dimarts. No era fàcil guanyar Croàcia a casa seva. Estic molt orgullós. És un any molt complet i ara a celebrar-ho un parell de dies més i a partir de dilluns vinent a concentrar-nos per al mundial.
Pràcticament no tindran descans.
Sí, és un any que ho té tot, amb europeu, mundial i Jocs Olímpics. Crec que no havia passat mai. Aquest equip és molt ambiciós i ara ens posarem a treballar per al mundial i després ja pensarem en els Jocs. Aquest equip es mereix pensar que es pot guanyar tot. Anirem a totes.
Ja se’ls compara amb la generació daurada.
Cada generació té les seves coses. És clar que per a nosaltres és un elogi que ens comparin amb ells per tot el que van aconseguir, però crec que aquesta generació té el seu propi ADN i estic molt orgullós del cos tècnic, de l’equip, de tots plegats.
Des de l’equip com es va viure el cop que va suposar per a David Martín la mort de la seva mare just en la prèvia de la competició?
El David és una persona molt forta mentalment i des del primer moment li vam fer costat. Ell ha estat de la millor forma possible amb nosaltres i la veritat és que no ho hem notat. Ell es mereix més que ningú aquest títol, com a persona i com a entrenador. Per part nostra, el millor que podíem fer era donar-ho tot a la piscina.
Quin paper té el tècnic barceloní en els èxits de la selecció en les sis últimes temporades?
El cent per cent. Si mirem enrere l’evolució d’aquest equip, crec que és el principal artífex del seu creixement.
Té la sensació que passa el millor moment de la seva carrera?
Soc una persona ambiciosa i espero que encara en vinguin de millors. Esperem a veure què passa en els Jocs Olímpics.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)