Atletisme

Esther Guerrero signa 4:05.27 en els 1.500 m de Lievin

Novena en una cursa d’altíssim nivell, acredita la seva segona millor marca de sempre en una prova en pista curta

La banyolina Esther Guerrero (New Balance) va afinant el seu estat de forma i en els 1.500 m de la reunió de Lievin, inclosa en el World Athletics Tour Gold, ha signat 4:05.27, que suposa el seu millor registre de l’any i el segon de la seva carrera, molt a prop dels 4:04.86 amb què l’any passat va ocupar el quart lloc en l’europeu d’Istanbul. Des del tret de sortida, la cursa s’ha tallat en dues parts. Per davant, les atletes etíops seguint el ritme vertiginós de les llebres i en un segon grup les corredores europees intentant no perdre el tren per rebaixar les seves marques. En la pugna per la victòria Freweyni Hailu s’ha imposat a l’esprint (3:57.24) a la seva compatriota Diribe Welteji (3:57.48). L’irlandesa Sarah Healy, quarta, s’ha colat entre el quintet etíop per signar una nova plusmarca del seu país (4:03.83). També ha establert una nova plusmarca nacional la francesa Agathe Guillemot, setena amb 4:04.64, seguida per la britànica Revee Walcott-Nolan (4:04.64) i la catalana Esther Guerrero (4:05.27).

Adel Mechaal, quart en 1.500 m

El palamosí Adel Mechaal (Asics) ha tancat la seva setmana més intensa amb un quart lloc en els 1.500 m de Lievin (3:37.23). El recordista català ja havia estat quart (3:35.53) en aquesta mateixa distància en la reunió disputada dimarts a Torun (Polònia). Mechaal ha figurat bona part de la prova en les últimes posicions, però en els 200 metres finals ha recuperat terreny i ha avançat tres atletes, entre ells l’espanyol Ignacio Fontes, per ocupar la quarta plaça. El vencedor ha estat el francès Azeddine Habz, que ha establert una nova plusmarca del seu país (3:34.39), seguit pel kenyà Vincent Kibet Peter (3:34.44) i l’alemany Robert Farken (3:36.11). Tant Mechaal com Guerrero, que han evidenciat un gran moment de forma, no tornaran a competir fins el cap de setmana vinent, en el campionat d’Espanya d’Ourense, en què s’acabaran de decidir les places per al mundial de Glasgow.

En els 3.000 m femenins, l’etíop Gudaf Tsegay ha atacat el rècord mundial de la seva compatriota Genzebe Dibaba (8:16.60), però amb un registre final de 8:17.11 s’hi ha quedat a les portes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)