Judith Forca marca el camí cap a les semifinals del mundial

La jugadora sabadellenca ha anotat cinc gols en el partit de quarts contra el Canadà (12-9). La selecció espanyola es jugarà l’accés a la final dimecres contra els Estats Units (14 h)

La selecció espanyola, amb dotze catalanes i una madrilenya, ha certificat l’accés a les semifinals del mundial de Doha amb una victòria còmoda contra el Canadà (12-9). Cinc gols de Judith Forca han estat decisius en un partit en què les de Miki Oca han sabut gestionar la renda aconseguida en els dos primers quarts (3-1, 4-1, 2-3 i 3-4). El conjunt hispà es jugarà el bitllet per a la final dimecres (14 h) contra el poderós equip dels Estats Units, que després de dominar Austràlia per 10-4 s’ha adormit en el tram final i a punt ha estat de veure com el rival forçava la pròrroga en l’última acció, amb un parcial de 0-5 (10-9).

L’esquerrana sabadellenca Judith Forca sempre apareix en les grans cites i avui ho ha fet per obrir el camí de la victòria hispana, amb les dues primeres dianes del partit. El Canadà ha aprofitat un dels pocs desajustos defensius del conjunt de Miki Oca per retallar diferències, però Anni Espar ha replicat en la primera acció de superioritat per tancar el primer quart amb un parcial de 3-1. Amb una bona defensa sobre les boies rivals i clarividència en atac, l’equip estatal ha anat guanyant terreny a les nord-americanes i ha arribat a l’equador amb 5 gols de renda, després d’un altre parcial favorable de 4-1 (7-2). Paula Crespí, Elena Ruiz, per partida doble, i Paula Leitón han marcat els gols d’Espanya en aquest quart.

Tot i el gol de Maica a l’inici de la segona meitat, el Canadà ha fet un pas endavant i s’ha imposat en el tercer quart per 2-3. Amb tot, les d’Oca arribaven al període decisiu amb un còmode avantatge de 4 gols (9-5). La novena diana hispana ha estat de Forca, que ja en sumava tres en el seu compte particular. El conjunt canadenc ha allargat la remuntada fins al 9-6, però aleshores ha tornat a aparèixer la canonera de l’Astralpool Sabadell per anotar dos gols pràcticament calcats, de dalt a baix i fent botar la pilota per davant la portera, per deixar el duel sentenciat (11-6). El Canadà s’ha jugat algunes accions amb atacs de set jugadores, però tot i l’intercanvi de gols final en cap cas ha posat en perill la victòria de les d’Oca. L’últim gol de l’equip estatal ha estat d’Ari Ruiz, l’altra esquerrana entre les tretze convocades d’avui.