Directes als quarts de Doha

Waterpolo. L’equip espanyol marca territori contra Grècia a partir del segon quart i amb un triomf sense pal·liatius s’assegura el primer lloc de grup i s’estalviarà els vuitens del mundial

Espanya 16 Grècia 8

ESPANYA:Terré; Espar (2), Ortiz (4), Nona, Crespí (1), E. Ruiz (1), Forca (2), Camus, Maica (3), Leitón (2), A. Ruiz, Piralkova (1) i Ester.GRÈCIA:Stamatopoulou; E. Plevritou (2), M. Plevritou (1), Xenaki (2), Asimaki, Patra, Ninou (2), V. Plevritou (1), Giannopoulou, Myriokefalitaki, Elliniadi, Tricha i Diamantopoulou.PARCIALS:2-2, 5-2, 4-2 i 5-2.

La selecció espanyola, amb dotze catalanes, va superar Grècia amb autoritat (16-8), es va assegurar la primera plaça de grup i, de retruc, l’accés directe als quarts de final del mundial de Doha. Després d’un primer quart anivellat, el conjunt de Miki Oca va marcar territori des de la boia, amb Maica i Leitón com a protagonistes (2-2, 5-2, 4-2 i 5-2), i va enfilar cap a un triomf sense pal·liatius. Bea Ortiz, autora de 4 gols, va ser escollida la jugadora més valuosa del partit.

Un xut llunyà clavat per tot l’escaire d’Anni Espar va salvar l’empat (2-2) en l’últim instant d’un primer quart elèctric, en què la portera Stamatopoulou va impedir la victòria parcial del conjunt espanyol. La primera diana hispana va ser de Bea Ortiz, en la primera acció de superioritat. A l’inici del segon quart, Paula Leitón va assumir el protagonisme. Va forçar el penal que va executar Bea Ortiz i va marcar el 4-2 des de la boia que obria la primera escletxa del partit. El conjunt de Miki Oca feia mal en el joc interior i Maica va provocar un segon penal que Bea tampoc no va fallar (5-2). Margarita Plevritou, en transició, va frenar l’embranzida de les subcampiones europees. Però les boies catalanes continuaven marcant diferències i dues jugades pràcticament calcades, culminades amb dos llançaments de revés per Maica, deixaven el marcador en 7-4, després d’una segona diana grega en superioritat.

El conjunt espanyol va aplanar el camí de la victòria amb un parcial de 4-2 en el tercer quart. Un parabòlic d’Espar, un xut botant d’Ortiz, un d’ajustat al pal de Piralkova i un de rebot de Forca van consolidat el domini espanyol. L’equip d’Oca no va abaixar el pistó i va tancar el festival golejador amb un altre parcial favorable de 5-2.