Waterpolo

La Champions catalana

Waterpolo. El Sabadell comença la defensa del títol europeu contra el nouvingut Sant Andreu, i el Mataró vol repetir final a costa de l’Olympiacòs

Un any després de la memorable final de la Champions a la Finetwork Aquatics de Can Llong, el waterpolo català torna a ser al principal aparador europeu. Si la final entre l’Astralpool CN Sabadell i l’Assolim CN Mataró, amb victòria per a les vallesanes per 9-8, ja va ser històrica, aquest cop s’ha elevat el llistó i, a més dels dos finalistes del 2023, hi haurà un tercer representant del país en la final a quatre, el CN Sant Andreu, que s’estrena en aquesta cita després d’una fase de grups espectacular. El quart equip que lluitarà pel màxim ceptre continental és l’Olympiacòs, que se les haurà amb el CN Mataró en la segona semifinal a la piscina de la Nova Escullera, al CN Barcelona (14 h, Esport 3). La jornada s’obrirà (12 h per Esport 3) amb el duel fratricida entre el CN Sabadell, que defensa títol i aspira a la seva setena corona, i el Sant Andreu, que tot i la condició de novell no renuncia a res.

Experiència i il·lusió

La primera semifinal posarà en joc l’experiència i l’ofici del CN Sabadell, que jugarà la fase final per onzè cop en les tretze últimes edicions, i la il·lusió i l’ambició del CN Sant Andreu, que s’estrena en aquest escenari de la Champions. “Si juguem al cent per cent, nosaltres tenim millor plantilla. Si no ho fem així, el Sant Andreu pot ser un rival molt perillós”, remarcava aquesta setmana el tècnic vallesà David Palma. Al seu torn, el preparador del CN Sant Andreu, Javi Aznar, instava el seu equip a seguir el mateix camí que els ha portat fins aquí: “Si volem tenir alguna possibilitat de guanyar el Sabadell, hem de fer el que hem fet fins ara, i que ja ens ha servit per guanyar tots els rivals.”

Pel que fa a la segona semifinal, Dani Ballart, el tècnic del CN Mataró, considera que el seu equip està “molt més madur” que ara fa un any, quan va jugar i perdre la seva primera final de Champions a Can Llong. Amb tot, mostra “respecte” per l’Olympiacòs, un equip amb tres títols en el palmarès (2015, 2021 i 2022) i que ha jugat tres de les quatre últimes fases finals. Precisament, l’any passat va quedar fora perquè el Mataró el va eliminar amb dues victòries en els quarts de final (9-11 i 15-12). “Hem de seguir el nostre patró tàctic i minimitzar al màxim les errades”, sentencia Ballart.

LES CAPITANES

El Sant Andreu ha fet un equipàs i serà un partit bonic de jugar, però nosaltres volem la setena
Maica Garcia
astralpool sabadell
És un luxe i un orgull tornar a jugar una fase final, i tenim equip amb potencial per guanyar-la
Clara Cambray
assolim cn mataró
El Sabadell té molta experiència a guanyar finals, però la nostra ambició i la nostra il·lusió són màximes
Maria Palacio
cn sant andreu
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)