Waterpolo

Orgull de clubs

Waterpolo. La presentació de la final a quatre de la Champions, amb el Sabadell, el Mataró i el Sant Andreu, evidencia el potencial esportiu del país

El CN Barcelona va exercir d’amfitrió i va donar el tret de sortida a una setmana gran per al waterpolo català, que culminarà dissabte amb les semifinals entre l’Astralpool Sabadell-Sant Andreu (12 h) i l’Assolim Mataró-Olympiacòs (14 h), i la gran final de la Champions de diumenge (14 h). “El fet que hi hagi tres equips de casa en la fase final europea és extraordinari, sense precedents, però no ha de ser irrepetible. Tot el waterpolo català estarà representant en aquests tres equips. Com a club degà, estem encantats d’acollir-vos i espero que sigui una de les millors edicions de la final a quatre.” Van ser les paraules de benvinguda del president del CN Barcelona, Bernat Antràs, en la presentació de la competició.

Àngel Moliner, president del comitè tècnic de waterpolo d’European Aquatics, va destacar que “no és cap casualitat que hi hagi tres clubs d’aquí en la fase final sinó que és el reflex del lideratge de les seleccions en el rànquing mundial”. Moliner també va recordar els canvis efectuats aquest curs en les competicions europees, amb més equips i més països representants, i la voluntat de buscar un format més “regular i constant”.

Agraïments

Al seu torn, el president de la Federació Catalana de Natació (FCN), Ramon Bosch, va tenir paraules d’agraïment per la predisposició del club amfitrió, dels clubs participants, i per a totes les institucions que havien contribuït perquè la fase final de la Champions es disputi a la piscina Nova Escullera del CN Barcelona. “És un orgull tenir tres equips representats, i estàvem obligats a organitzar-ho aquí, si no ens n’hauríem penedit”, va etzibar el màxim dirigent de la FCN. Finalment, Susana Closa, gerent de l’Institut Barcelona Esports, va remarcar que “l’aposta dels clubs per l’esport femení donava resultats”.

Protagonistes

Durant l’acte van intervenir les capitanes i els entrenadors dels tres clubs catalans: Maica García i David Palma, per part de l’Astralpool CN Sabadell; Maria Palacio i Javi Aznar, del Sant Andreu, i Clara Cambray i Dani Ballart, de l’Assolim CN Mataró. Cadascú va jugar el seu paper. “El fet d’haver guanyat l’any passat potser ens treu pressió”, va dir Palma. I la capitana va rematar: “Anirem a totes perquè volem la setena.” El Sant Andreu va jugar la carta de la “il·lusió” a l’hora d’abordar la seva primera final a quatre de la Champions, tot i que el seu preparador va recordar que són “un equip jove i inexpert”. Finalment, el CN Mataró tindrà la responsabilitat que la final sigui totalment catalana, perquè una plaça de finalista ja està assegurada. “Esperem fer el treball ben fet com l’any passat. Guanyar l’Olympiacòs, i repetir la final”, va sentenciar Ballart.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)