El CN Sabadell, al setè cel

Waterpolo. L’equip vallesà liquida l’Olympiacòs amb un contundent parcial de 7-0 entre el tercer i el quart període i alça la setena Champions

CN SABADELL 16 OLYMPIACÒS 10

ASTRALPOOL SABADELL:Ester; M. Ortíz, Leitón, Van der Sloot (2), Keuning, Casado (1), Giustini (5), Maica (2), Forca (2), B. Ortíz (1), Jurado, González (3) i Carrasco.OLYMPIACÒS:Stamatopoulou; E. Plevritou, Chydirioti (1), Eleftheriadou (1), Tricha (1), Xenaki, Siouti (1), M. Plevritou, Santa, V. Plevritou (3), Drakotou (1), Myriokefalitaki (2) i Nigro.PARCIALS:2-1, 5-3, 6-3 i 3-3.PÚBLIC:Unes 1.000 persones a la piscina de la Nova Escullera del CN Barcelona, amb la presència de la vicepresidenta del govern Laura Vilagrà.

L’Astralpool Sabadell ja és al setè cel. L’equip vallesà va conquerir la setena Champions després de deixar fora de combat l’Olympiacòs, que va quedar engolit per la xarxa defensiva plantejada per David Palma a la Nova Escullera. Nikoleta Eleftheriadou i companyia, que havien impressionat en la semifinal contra l’Assolim Mataró, es van mostrar aquest cop impotents davant l’allau de joc vallesà. Amb un parcial de 7-0 entre el tercer i el quart període, el conjunt sabadellenc va deixar noquejat el campió grec i va poder afrontar els últims minuts gaudint del moment, amb tota la tranquil·litat del món. El CN Sabadell continua escrivint capítols gloriosos per a l’esport català i, amb set títols, ja és a un sol triomf de l’Orizzonte Catània, el club més llorejat, amb vuit corones europees, però que no puja al màxim graó des del 2008.

El primer quart del partit ja va acabar amb avantatge català (2-1), tot i que podia haver estat més gran sense les intervencions de mèrit de Stamatopoulo. Només una motivadíssima Sofia Giustini, una de les destacades d’aquesta final, i la jove Irene Casado van poder superar la internacional grega. A l’inici del segon quart, dos gols del conjunt grec (2-3) van activar la millor versió del CN Sabadell. Va fer un pas endavant en defensa, i amb la segona diana de Giustini, Maica deixant el seu segell des de la boia, i dos gols consecutius en transició de la genial Judith Forca obrien la primera escletxa de la final (6-3). Dimitrios Kravaritis va demanar temps mort per aturar aquesta dinàmica i el seu equip va agafar aire gràcies al gol de Tricha. En tot cas, les de Palma ja anaven embalades i arribaven al descans llarg amb un clar 7-4.

La final no estava ni de bon tros resolta i ho va deixar ben clar l’Olympiacòs amb un inici de tercer quart explosiu, en què va ajustar el resultat fins al 7-6. L’equip sabadellenc va passar uns moments de dubtes, però van aparèixer de nou González i Giustini per tornar a obrir forat i activar l’última i definitiva envestida vallesana (10-7). A partir d’aquí, el CN Sabadell ja no va trobar aturador, i amb un parcial de 7-0, enllaçant amb el darrer quart, va sentenciar la final (15-7). La tercera diana d’Irene va ser espectacular, culminant amb un parabòlic exquisit i col·locat un contraatac. L’Olympiacòs estava tocat. Era el moment del Sabadell. Van der Sloot, en la seva última campanya vallesana, Giustini i Maica van burxar la ferida i van aplanar el camí cap a la setena corona. En el tram final, la jove portera Mar Carrasco també va poder gaudir d’uns minuts a la piscina en el lloc de la llegendària Laura Ester, que, com Mati Ortiz, Judith Forca i Maica Garcia, ha estat protagonista dels set títols europeus.

No tenim sostre. Juguem finals i ens agrada guanyar-les. Som com una família i el partit acaba quan nosaltres guanyem
Maica García
capitana del cn sabadell
L’equip ha estat espectacular en defensa. La Laura, a un nivell brutal. I en atac també ha estat molt encertat

El bronze per al Sant Andreu (8-7)

El CN Sant Andreu va certificar la seva estrena en una fase final de la Champions amb la tercera plaça després d’un duel molt intens contra l’Assolim Mataró (8-7), que afrontava la cita amb moltes expectatives i va quedar sense premi. L’equip andreuenc va fer bo el seu gran segon quart (1-2, 4-1, 1-2 i 2-2) i va tenir en Ariadna Ruiz i Paula Crespí (3) els braços executors. Per al Mataró, les aturades de Mariona Terré i els gols de Rita Keszthelyi (3) no van ser suficients.