MotoGP

Bagnaia: 34-1, i líder clar

Motos. El campió mundial és segon en la cursa a l’esprint i primer en la prova llarga de Jerez, i supera en la general per 22 punts Bezzecchi, que anava primer, i per 40 Rins, que era tercer

El campió mundial Francesco Bagnaia, amb la seva Ducati, va completar un cap de setmana molt bo en el GP d’Espanya i va sortir del circuit de Jerez com a líder clar del mundial de MotoGP. Abans del gran premi l’italià era el segon de la general, a 11 punts del seu compatriota Marco Bezzecchi (Ducati) i tenia sis punts de marge respecte a Àlex Rins (Honda), el gran triomfador en el darrer gran premi a Austin. A Jerez, Bagnaia va ser segon en la cursa a l’esprint de dissabte i va guanyar la prova del gran premi de diumenge, i va sumar un total de 34 punts en un cap de setmana (9+25). Els seus dos principals rivals abans de les dues curses del GP d’Espanya van fer un cap de setmana per oblidar.

Bezzecchi va ser novè en l’esprint, va caure en la cursa de diumenge i només va poder sumar un punt en dos dies de competició. Per a Rins encara va ser pitjor i va quedar fora dels punts en les dues proves, amb un tretzè lloc i una caiguda, i va acabar sense cap punt el cap de setmana. Les temporades anteriors, sense curses a l’esprint, si fallaves en un gran premi i feies un 0, el teu rival com a màxim et podia superar per 25 punts; ara si falles en les dues proves i el teu contrincant està encertat et pot superar per un màxim de 37 punts.

La bonica collita de punts, 34, de Francesco Bagnaia davant els seus rivals, que en van sumar 1 i 0, respectivament, el va catapultar amb claredat al primer lloc de la general. L’italià Bezzecchi va poder mantenir el segon lloc, però el barceloní va caure fins a la vuitena plaça de la general. En aquest GP d’Espanya es va situar en el primer pla Brad Binder amb la seva KTM, que va aconseguir 32 punts en les dues curses. Va guanyar l’esprint i va ser segon en la prova de diumenge, i de la novena plaça de la general va fer el salt a la tercera posició, a només tres punts de Bezzecchi.

L’actual campió mundial ocupava el segon lloc en la general abans de Jerez ja que en els dos grans premis anteriors, el de l’Argentina i el de les Amèriques, va ser ell el que va fallar i es va quedar sense puntuar en les dues curses llargues. Com que Bagnaia no ho va fer malament en les curses a l’esprint, amb un sisè i un primer lloc, no va cedir tant de terreny als rivals i va arribar al circuit de Jerez com a segon de la general.

Puntuacions:
Esprint: 1r 12 pts.; 2n 9 pts.; 3r 7 pts.; 4t 6 pts.; 5è 5 pts.; 6è 4 pts.; 7è 3 pts.; 8è 2 pts. i 9è 1 pt. Cursa llarga: 1r 25 pts.; 2n 20 pts.; 3r 16 pts.; 4t 13 pts.; 5è 11 pts.; 6è 10 pts.; 7è 9 pts.; 8è 8 pts., 9è 7 pts., 10è 6 pts.; 11è 5 pts.; 12è 4 pts.; 13è 3 pts.; 14è 2 pts. i 15è 1 pt.

Dos dies de tests oficials al circuit de Jerez

Els equips de les tres categories del mundial es van quedar al circuit de Jerez per fer una sessió oficial de tests. Ahir van sortir a la pista durant sis hores els equips de MotoGP per provar les novetats que volen incorporar a les motos, i avui ho faran els de Moto2 i Moto3. La propera sessió de tests oficials serà al circuit de Silverstone el pròxim 7 d’agost per a les categories de Moto2 i Moto3, mentre que la de MotoGP no tornarà a tenir una sessió de tests oficials per fer proves fins a l’11 de setembre al circuit de Misano.