MotoGP

Domini total de Bezzecchi

Motor. L’italià és el més ràpid en els tres entrenaments, fa la posició preferent i guanya la cursa a l’esprint del GP dels Països Baixos. Marc Márquez torna a caure i sortirà dissetè

Va ser el més ràpid en les tres sessions d’entrenaments, va fer la posició preferent i va guanyar la cursa a l’esprint. Marco Bezzecchi i la seva Ducati estan dominant el GP dels Països Baixos al circuit d’Assen, tot i que encara li queda demostrar el seu potencial en la cursa llarga d’avui. La pole de l’italià és la seva primera de la temporada i la segona de la seva carrera en MotoGP. Marco Bezzecchi va fer un temps d’1:31.472, nou rècord del circuit, i va superar per 61 mil·lèsimes el seu compatriota Francesco Bagnaia. Luca Marini va completar les tres primeres posicions de Ducati en la graella.

El millor català va ser Aleix Espargaró en la sisena posició a tres dècimes del millor temps, mentre que el seu company d’equip Maverick Viñales va acabar setè, també a tres dècimes. La novena plaça la va aconseguir Àlex Márquez, que es va quedar a quatre dècimes del millor temps. En la Q1 Marc Márquez va topar per darrere amb Enea Bastiani i va tornar a caure, la catorzena caiguda de l’any. El cerverí estava seguint l’italià quan aquest va abaixar el ritme i va sortir del traçat. Ell va fer el mateix, va mirar enrere, va xocar i va caure. Marc Márquez sortirà des de la dissetena plaça.

En Moto2 Albert Arenas sortirà des de la vuitena plaça de la graella, el seu segon millor resultat en una qualificació després de la setena plaça en la primera cursa de l’any. Es va quedar a tres dècimes del millor temps del madrileny Alonso López. Jeremy Alcoba va superar la Q1, però en la Q2 no va passar de la divuitena plaça. En Moto3 Xavier Artigas sortirà des de la dinovena plaça, ja que es va quedar en la Q1.

En MotoE Jordi Torres va ser segon en les dues curses. El rubinenc continua líder de la general (144), tot i que l’italià Matteo Ferrari, que va guanyar les dues proves, s’ha apropat a només vuit punts. Tito Rabat va ser vuitè en la primera cursa i va caure en la segona.

Pol Espargaró, de visita

Pol Espargaró, que continua la seva recuperació, va estar present a Assen per visitar el seu equip Gas Gas. És la primera vegada que el granollerí ha tornat als circuits després de la seva greu caiguda a Portugal. Fa tres mesos que està de baixa i amb l’aturada del mundial fins a l’agost es podrà acabar de recuperar i tornar en el GP de la Gran Bretanya.

Aleix Espargaró és quart en l’esprint

Aleix Espargaró va ser quart en la cursa a l’esprint després d’entrar a meta cinquè, ja que Brad Binder, tercer, va ser sancionat. Marco Bezzecchi es va estrenar amb victòria en la cursa a l’esprint, i va guanyar per davant del líder del mundial, Francesco Bagnaia, mentre que Fabio Quartararo va pujar a la tercera plaça del podi. Brad Binder va entrar tercer, però va ser sancionat amb tres segons per haver superat els límits de la pista en l’última volta i va baixar al cinquè lloc. Maverick Viñales va ser setè, Àlex Márquez, novè, mentre que Marc Márquez va fer una bona sortida i de la dissetena plaça va avançar a la dotzena, però després va anar perdent posicions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)