Motociclisme

Tips d'engrunes

GP de Motociclisme de Catalunya. Moto GP. Sense projeccions a llarg termini, Rossi, Pedrosa i Lorenzo viuen sota la implacable ombra de Márquez, encara sense haver guanyat cap cursa

Es podia pensar que després de sis grans premis Valentino Rossi encara no n'hauria guanyat cap –des del 2010, tres victòries en 73 curses–. Però costava més arribar fins aquí si es pensava en Dani Pedrosa i sobretot Jorge Lorenzo, habituals en el graó més alt del podi. Però el cas és que aquí estem, amb els tres pilots encara per estrenar-se i sumant quatre podis en el millor dels casos (Rossi).

Tips d'engrunes, l'italià, el català i el mallorquí, tots encara sense contracte per a la propera temporada, busquen ser el primer a batre Marc Márquez. Això sí, ningú ho diu amb la boca grossa i “lluitar al davant” o “ser al davant” són els objectius que es fan públics.

Alegria, impotència

És clar que, cadascú ha entomat aquest inici de campionat de ben diversa manera. En el cas de Rossi, que més d'hora que tard serà oficialment renovat per dos anys per Yamaha, tres segones posicions –una, la de Losail, lluitant fins al final– i un tercer a Mugello molt condicionat per l'errada en els entrenaments, superen amb escreix la taca del vuitè lloc a Austin. De fet, la seva dilatada carrera i haver estat durant molts anys en el lloc que ara hi ha Márquez, li fan viure la condemna actual amb una positivitat que ni Pedrosa ni Lorenzo comparteixen.

En el cas del pilot d'Honda –la seva prioritat és renovar, però encara no hi ha hagut cap reunió a tals efectes–, de ser el qui més regularment era prop de Márquez ha passat, un cop intervingut a l'avantbraç després de Jerez, a ni flairar el podi. Treballant per ser fort “els últims vint minuts de cursa”, Pedrosa veu ara hipotecades les seves possibilitats en les primeres voltes, incapaç d'anar ràpid i condicionat per unes qualificacions i unes sortides deficients.

Per a Lorenzo, no ha estat fins fa quinze dies que ha estat a l'alçada de la seva qualitat. De la precària adaptació al nou compost Bridgestone, a les dues errades de novell a Losail i Austin, a batallar contra una mala condició física i una ombra, la del 93, cada dia més llarga i ampla. Si, com diu, frega el seu millor estat físic i Mugello no va ser un diumenge puntual, es veurà aquí, on hi ha guanyat en tres dels últims quatre anys.

Haurem de treballar fort. La configuració és clau perquè rodem molta estona sobre el límit del pneumàtic
Dani Pedrosa
Montmeló és com Mugello, un dels meus traçats predilectes, i si fem un pas més tornarem a ser al davant
Jorge Lorenzo
M'encanta aquest circuit, és fantàstic! Tornaré a donar-ho tot per ser al davant amb el Marc i el Jorge
Valentino Rossi

Pol i Aleix, corbes contràries i un quart lloc com a pic

Ho fa que Aleix Espargaró va començar amb un quart lloc a Losail i el seu germà Pol, debutant, amb un abandonament (problemes mecànics). I també que, així com el de Tech 3 ha experimentat un canvi en les últimes curses, amb un quart i un cinquè lluitats a Pedrosa i Lorenzo, el gran dels germans Espargaró en fa dues que no passa del novè, sense oportunitats reals per lluitar més endavant. El cas és que, separats en el campionat per cinc punts –49 pel Pol i 44 per l'Aleix–, els de Granollers arriben al gran premi (literalment) de casa seva en una corba contrària de sensacions. Per Pol, el següent pas és estabilitzar-se en el segon grup de la graella per atacar amb propietat el trio que intenta derrotar Márquez. Per Aleix, es tracta de tornar a sentir el feeling amb què va començar la temporada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)