Motociclisme

Miller s'enroca a casa seva

Motor. Álex Márquez acaba segon darrere l'australià a Phillip Island, però a Malàisia tindrà la primera oportunitat de ser campió de Moto 3. Haurà de superar de sis punts el seu màxim rival

Esteve Rabat no és l'únic pilot català que pot ser campió del món a Malàisia. Àlex Márquez també podrà assegurar-s'hi el títol de Moto 3 tot i que el principal rival, l'australià Jack Miller, li va retallar cinc punts a Phillip Island. La victòria del pilot local no es va decidir fins a la línia de meta i per només un marge de 29 mil·lèsimes. Àlex Rins va completar el podi i consolida el tercer lloc en el campionat.

Márquez va ser el líder en les tres primeres voltes, després de les quals el va rellevar Rins. Cap del dos va ser capaç de deixar el grup del capdavant, que en els moments inicials de la cursa va arribar a ser d'onze pilots que contínuament s'intercanviaven les posicions. Les incidències van ser constants en la cursa. Rins va estar a punt de caure en la cinquena volta, quan Miller ja era segon. Poc després, l'australià es va situar primer, però el grup d'onze pilots no tenia esquerdes i predir qualsevol desenllaç es feia impossible. Quan faltaven catorze voltes per al final, Isaac Viñales va topar contra Juanfran Guevara i va caure. L'empordanès va tornar a pujar a la moto, però poc després va enfilar la línia de box, pels problemes que hi va tenir.

Márquez, Rins i Miller van centrar la lluita pel lideratge a la segona part de la cursa. També s'hi va afegir Romano Fenati. El de Cervera va caure a la cua del grup per una errada quan faltaven quatre voltes per al final, però al cap de poques voltes ja havia remuntat. La colla d'onze pilots va perdre efectius a marxes forçades. La primera caiguda va ser la de Fenati, seguida de les de Brad Binder i Danny Kent. Quan faltaven dues voltes per al final, el grup ja era només de sis. Miller encarava líder l'últim gir. Márquez i Rins provaven de superar-lo de totes les maneres possibles. En va. L'última oportunitat va arribar a la recta d'arribada. Els dos catalans van intentar aprofitar el rebuf, però l'australià, que l'any que ve saltarà a Moto GP, va tapar totes els forats.

Márquez ha de superar d'un mínim de sis punts Miller a Malàisia per ser campió. És a dir, ha de guanyar la cursa i que l'australià no sigui segon.

PROTAGONISTES

Perdre punts no és bo, però perdre'n cinc a casa de Miller, en una cursa tan difícil, no és tan dolent
Àlex Márquez
Estic molt content d'haver guanyat després d'unes quantes curses sense fer-ho. I més aquí, a Austràlia
Jack Miller
Ha estat una cursa molt complicada, amb molts avançaments. Vaig cap a Malàisia motivat
Àlex Rins
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)