Opinió

La crisi de la credibilitat

No crec en teories de la conspiració, però entendreu que no ens ho posen gens fàcil

1 Leo Messi ha pagat. Leo Messi s'ha equivocat. Leo Messi és el primer contribuent. Leo Messi ha estat castigat. L'escarni dels 21 mesos de presó fa sospitar i posa enormes interrogants sobre l'actuació de l'advocacia de l'Estat i posa els focus a la llotja del Bernabéu. És això el que buscaven?

2 No crec en teories de la conspiració, però entendreu que no ens ho posen gens fàcil. Es lògica la decisió de la fiscalia –ergo el fiscal, ergo el dit que acusa– de demanar l'absolució de Leo Messi i que, en canvi, sigui l'advocat de l'Estat qui acusi el futbolista?

3 És normal que Marta Silva, amiga personal de Florentino Pérez i exdirectiva, hagi estat qui, com a advocat de l'Estat, hagi obligat portar Messi a judici? És la mateixa persona que va condemnar Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu a penes de presó. I és qui va encapçalar el recurs presentat pel TC perquè anul·lés la declaració independentista del Parlament de Catalunya. Sabíeu que Marta Silva, a més, va tenir un càrrec important dins la constructora Sacyr?

4 Entendríeu que Messi decidís ara marxar del Barça? Messi tornarà aviat a Barcelona quan es trobava en plenes vacances. Realment aquest noi pot anar a partir d'ara pels camps d'Espanya amb les barbaritats que haurà d'escoltar com a persona amb antecedents?

5 S'acaba la temporada demà amb la final de l'Eurocopa però en comença una altra amb l'inici dels entrenaments de clubs de primera divisió (alguns dilluns). On imputem els Jocs Olímpics? En aquesta temporada, en la que ve o en terra de ningú?

6 Eurocopa de 24 equips, lliga espanyola de 20 equips a primera divisió, copa del Rei a doble partit, supercopa espanyola d'anada i tornada, supercopa d'Europa com més lluny millor…. no veieu que per molts calés que cobrin l'esgotament de les estrelles és inevitable?

7 I el sindicat de futbolistes espanyol? No ha de dir res d'aquesta barbaritat? O el seu silenci el fa còmplice d'aquesta insuportable sensació de desmesura? Per cert, algú sabia que Gerard Piqué, Iker Casillas o David Villa són vicepresidents de l'AFE, l'associació de futbolistes?

8 No es pot seguir un exemple com el de l'NBA, que, certament, té un calendari molt ajustat de partits (fins i tot tres en una setmana) però que, en canvi, s'atura gairebé mig any entre el darrer partit i la nova temporada?

9 Tothom que el coneix diu meravelles de Marcelo Bielsa com a persona i com a entrenador. Però també diuen que és un personatge estrany. Es pot afirmar després de veure l'última: com és possible que hagi deixat tirada la Lazio un parell de dies després d'haver firmat el contracte?

10 Ovaciono dempeus el llibre escrit per Josep Bobé, Quan no érem ni onze, un dels textos més interessants sobre el barcelonisme escrits els darrers temps. Us el recomano amb molta força. Voleu fer el favor de llegir aquest llibre sobre la història real del barcelonisme escrita d'una manera amena i novel·lada?

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)