Opinió

Homofòbia futbolística

Al sud del Mèxic DF, hi ha un club de futbol anomenat Necaxa. Fa uns dies, dins de la seva gira de pretemporada a Mèxic, l’Athletic de Bilbao va disputar al camp del Nexaca un partit contra l’equip local que, per decisió de l’àrbitre, es va suspendre cap al minut 83 perquè una part de l’afició cridava “puto!, puto! puto!” al porter basc Unai Simon. Com possiblement saben, puto és una manera mexicana d’insultar els homosexuals. La cosa no té res a veure amb si Unai Simon és gai o no. Allò fonamental és l’existència d’una homofòbia en el món futbolístic masculí per la qual s’insulta una persona tractant-la d’homosexual (insisteixo que no importa si ho és o no ho és) amb un terme pejoratiu i barroer.

Aquesta homofòbia fa que hi hagi poquíssims futbolistes professionals que han declarat que són homosexuals, cosa que els ha comportat un calvari. De fet, hi ha molts més futbolistes que han manifestat sense complexos la seva homofòbia. Allò que va passar a Nexaca passa en molts altres camps de Mèxic i d’arreu del món. Es allò que passa quan es cultiva l’esperit del mascle agressiu. La pèrfida FIFA ho tolera. Al malvat mundial de Qatar, la FIFA va sancionar la selecció mexicana amb una multa de 108.000 dòlars perquè la seva afició cridava “puto!” als porters rivals. El cas és que aquesta sanció no va aplicar-se. Encara que se suspengués el partit a Nexaca, els crits homòfobs persistiran als camps de futbol mexicans i d’arreu: és una cosa molt arrelada i s’hi actua poc en contra.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)