Opinió

preguntes

JORDI BASTÉ

El poder i la glòria

1.

COM
és possible que un organisme com la UEFA posi aquests preus inaguantables en època de crisi per presenciar la final a Wembley de la Champions? Qui ha assessorat aquesta gent per fer pagar a l'aficionat 180 euros l'entrada més econòmica i 370 euros (370!) la més cara? Això són preus populars?

2.

PARLANT
del poder de les alçades, algú em pot explicar com es pot concebre que un president d'un govern com és José Luis Rodríguez Zapatero i un cap de l'oposició com és Mariano Rajoy prenguin posició al costat del ciclista Alberto Contador d'aquesta manera tan descarada per molta raó que probablement tingui?

3.

ÉS
normal que Zapatero, que no envia mai cap twit, ho faci per aquest cas? Per què no ho fa per altra gent sospitosa de dopatge? Per què José María Aznar no ho va fer quan era president del govern espanyol, per exemple, amb Pep Guardiola, que va donar també positiu quan jugava en el Brescia?

4.

EM
deixeu que recomani el llibre del periodista Rafael Nadal, exdirector d'El Periódico, que es diu Els mandarins (edicions L'Arquer), on explica trobades amb diferents mandataris o personatges populars de la cultura com ara Pujol, Josep Pla, els reis d'Espanya, José Montilla, Zapatero, Rajoy, però també amb Joan Laporta, de qui explica la seva trobada un dia al restaurant Drolma de Barcelona, on l'expresident del Barça anava acompanyat d'un xeic àrab?

5.

ÉS
un pecat dir que Leo Messi va estar excessivament i especialment individualista dimecres passat a Londres contra l'Arsenal, potser per l'angoixa de llegir cada dia als diaris que mai no havia marcat cap gol a cap equip a Anglaterra? Passa alguna cosa si s'opina això que hi ha grans estudiosos que afirmen que és una barbaritat dir-ho? He de confessar-me? No puc ser un grandiós admirador de Messi, haver-li-ho dit fins i tot personalment i tenir una petita crítica d'un dia puntual pensant que continua sent i, a gran distància, el millor i més generós futbolista mundial?

6.

COM
és que hi ha aquesta mania de dir, per entrenadors i jugadors del Real Madrid, que mai fitxarien pel Barça? És que algú pensa que a Pep Guardiola li interessa el central Pepe, per posar el primer exemple que ha sorgit aquesta mateixa setmana, o que el Barça fitxaria ara José Mourinho?

7.

ALGÚ
em pot dir quina denominació d'origen tenen els vins que es beuen a galet els encarregats de fer els calendaris, sigui de la competició que sigui, de futbol? Com és possible que hi hagi tres setmanes de distància entre el partit d'anada i el partit de tornada dels vuitens de final de la Champions? Com pot ser que d'aquí a deu dies hi hagi una jornada de lliga entre setmana?

8.

MÉS
horaris impresentables. Algú els pot frenar? Demà ja sabem que el Barça juga contra l'Athletic de Bilbao a les nou de la nit, i la setmana que ve, dissabte a les vuit del vespre a Mallorca, però sabíeu que el dia 2 de març, dimecres, entre setmana, el Barça jugarà a Mestalla contra el València un altre cop a les deu de la nit?

9.

QUANTES
ovacions mereix l'entrenador del Girona Raül Agné per la seva sincera i assenyada decisió d'aixecar-se de la cadira de la roda de premsa d'Osca? Com, a més, deixem que el club menteixi sobre les preguntes que ja havia contestat en castellà? No és ovacionable, en canvi, el que va fer Pep Guardiola, que, a Londres, va contestar en la roda de premsa en català, castellà, anglès i italià? No és això una decisió d'entrenador, de club i de competició moderna i tolerant?

10.

PERÒ
com està José Mourinho que ara es queixa que no el deixen jugar els divendres els partits de lliga quan el Real Madrid juga Champions dimarts, com passarà la setmana que ve contra l'Olympique de Lió? No hi ha ningú del Madrid que li pugui dir que està trinxant el popular i històric señorío amb el qual el club ha anat empastifant la història del futbol espanyol?

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)