Opinió

Per què no fem memòria?

1 Ningú no recorda quan fa una vintena d'anys l'ACB va cometre l'error més greu de la seva història, que va ser permetre als clubs jugar a l'hora que volguessin els seus partits? Allò va significar desconcentrar dels dissabtes a la tarda la jornada (només el gran partit de la jornada es jugava l'endemà al migdia) i que s'acabessin els grans carrusels de la ràdio que publicitava el bàsquet.

2 La LFP, tot i la seva habitual supèrbia, no pot pensar que amb el caos insuportable d'horaris, l'aficionat (la immensa majoria) només connecta amb un o dos partits el cap de setmana i ignori la resta?

3 Hi ha algú (els que tinguin família) que es pugui permetre veure dos o tres partits seguits cada cap de setmana encara que jugui el seu equip més el Barça més el Real Madrid, per posar l'exemple dels dos clubs més potents? Si a sobre el campionat perd cada temporada més l'emoció de quins equips poden ser el vencedor com a conseqüència de la distància quilomètrica entre els dos grans i la resta (tret d'alguna excepció), això es podrà aguantar gaire temps?

4 No us passa (als qui els agrada el futbol) que cada cop ve més de gust veure els partits de la Champions per davant dels de la lliga, que és exactament el que va passar en el bàsquet fa vint anys quan la disbauxa d'horaris va fer emigrar els espectadors cap a la copa d'Europa?

5 És normal partits divendres, dissabte a les quatre, dissabte a les deu, diumenges al migdia, a les quatre, a les deu de la nit? És normal un partit de lliga entre setmana a les deu de la nit (properament el Celta-Barça, anteriorment l'Espanyol a Vila-real)?

6 Comparació malèvola: aquí hem parlat (abans menys, ara molt més) dels –negats per ell mateix– negocis tèrbols del president del Barça al Brasil. Com és possible que a Madrid (i en part a Catalunya) s'hagi parlat tan poc, gairebé gens, del desastre del gas subterrani Castor a Vinaròs, empresa de la qual Florentino Pérez té la propietat en un 66%?

7 Parlant de Florentino Pérez, arriben notícies del proper maldecap per al president del Real Madrid: la renovació de Xabi Alonso. Haurà de preparar el talonari com amb Cristiano?

8 Parlant de talonari, sabeu que Andrés Iniesta renovarà, però que el cost serà elevat, i també millorarà properament el contracte Leo Messi? Rumor: uns 20 milions nets per temporada. World record.

9 No us sembla curiosa la nova aliança Dani Pedrosa-Jorge Lorenzo per carregar-se (almenys verbalment) Marc Márquez per la seva manera de pilotar? Quan en Marc no va agafar la bandera espanyola l'altre dia a Alcanyís passa a ser descartat automàticament com a pilot preferit de determinada premsa de Madrid?

10 I un clàssic de cada any a Can Barça des d'en fa trenta: no es pot dedicar alguna directriu (d'ara o de les que hagin de venir) a fer de l'assemblea un òrgan imponent dins la democràcia del club? És lògic i ètic (sí legal) que un tema tan important com és l'aprovació dels estatuts es faci gairebé de manera clandestina, aprovat pel 10% dels que estaven convocats a l'acte, un total de només 320 socis?

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)