Opinió

Una setmana diabòlica

1 Algú recorda un derbi amb un Barcelona tan castanya com el de la nit passada? Es pot dir, sense que ningú m'agredeixi, que el joc blaugrana va ser ahir preocupant, demanant l'hora amb el canvi de Marc Bartra (que algú expliqui què passa amb aquest futbolista) per Mascherano en el minut 89? Tot i així, notable Espanyol. La llei del futbol del segle XXI, però, és que els blaugrana guanyen per la distància pressupostària entre tots dos.

2 Podem seguir-nos preguntant què li passa a Leo Messi o què li passa a Iniesta, però podem engrandir-ho, fora de la lliga espanyola que són tres equips, què li passa al Barcelona? Es pot guanyar la Champions jugant a futbol com l'últim mes i mig? I aquí acabo el debat. El partit no mereix res més que el silenci.

3 Entre el divendres dia 25 d'octubre i el dilluns 4 de novembre es juguen partits de lliga cada dia de cada dia i a qualsevol hora (les quatre de la tarda, les sis, les vuit, la barbaritat de les deu de la nit, un derbi a les nou de la nit, al migdia... Dins d'aquest desgavell que afecta (i ningú no en vol parlar) la presència als estadis, el Consell Superior d'Esports no pot denunciar la manipulació històrica de la competició quan els jutges federatius agafen festa quan els esportistes juguen i el sistema no s'atura?

4 Com és que ningú denuncia aquesta barbaritat que desinfla la lliga de les estrelles, que segueix dinamitant el sentit comú i que fa que estiguem tots més pendents dels partits que es juguen entre setmana (Champions League) que no pas de la lliga domèstica, ja que la donem per prostituïda amb molts aspectes?

5 Com es permet que Joseph Blatter des del seu púlpit faci aquesta desafortunada comparació entre Leo Messi i Cristiano Ronaldo fent moviments espasmòdics impropis d'una persona que té el poder mundial del futbol i més propi d'un sotacarro que ha tingut un dinar opípar i de bona beguda? Entenem la reacció de Cristiano Ronaldo després d'aquest clatellot de Blatter? Resposta: jo sí.

6 Més enllà de disputes ideològiques (possibles o hipotètiques) no és de mala educació, pèssima esportivitat i sobretot mal gust que un club (sigui via president, director esportiu o delegat) negui un minut de silenci a un equip rival que només vol homenatjar la figura d'un excompany de molts jugadors de la seva plantilla? No és de club menor, petit, minúscul el no al minut de silenci (sigui per les raons que sigui) de l'Olímpic de Xàtiva per Nil Marín?

7 Què li passa al Barça de bàsquet? Mal moment, simplement mal inici? És evident (només faltaria) que l'equip i el seu cos tècnic tenen tot el crèdit que demanin i molt més, però també és lògic mirar-se el present amb una lògica preocupació. Per cert, qui ha dissenyat la lamentable samarreta de les quatre barres de la secció de bàsquet?

8 Lewandowski al Barça? Tinc entès que el davanter del Dortmund ja ha signat amb el Bayern de Munic i que l'acord ja és d'abans que Pep Guardiola fitxés pels bavaresos. L'entrenador de Santpedor el veu més a dins que a fora. És allò que ja sabem del poder que donen molts clubs europeus als directors esportius.

9 Sabeu que Pep Guardiola va ser aquesta setmana a Barcelona per celebrar amb els seus familiars l'aniversari de la seva companya, Cristina, però que hi va ser unes hores perquè l'endemà, amb la seva obsessió habitual, l'entrenador del Bayern volia ser a mig matí mirant vídeos del Hoffenheim, el rival d'aquesta tarda al Rhein-Neckar Arena?

10 És un tema personal, es coneixen, han fet esport junts o li agrada la línia política? No us sorprèn el suport que a través de les xarxes socials l'exseleccionador de bàsquet espanyol Javier Imbroda va donar al líder de Ciutadans, Albert Rivera? La frase: “Rivera, un soplo de aire fresco, de limpieza, sin complejos de expresar su orgullo de ser catalán y español…

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)