Opinió

De Guinea a Cap Verd

1 Com és que la protesta estesa a tot l'Estat sobre l'indigne partit que jugarà avui a Guinea la selecció espanyola no ha portat una ridícula declaració oficial (“no parlo d'aquest tema”) del president de la Federació Espanyola, Ángel María Villar? Tindrà Villar la mateixa qualitat democràtica que el president de Guinea?

2 No hauria estat el més normal fer marxa enrere, donar una lliçó de respecte democràtic i corregir la insòlita decisió i decidir a última hora no viatjar fins a Guinea a jugar aquesta indecència de partit?

3 Per què no hi ha (gairebé) mai cap jugador de futbol que faci algun gest de grandesa i decideixi, com en el cas que ens ocupa, no jugar un partit en què els motius són estrictament polítics i de relacions comercials entre els dos països (el petroli)?

4 Què més li falta, a Andoni Goikoetxea, per quadrar el seu currículum, tenint en compte que, a més d'haver lesionat greument Bernd Schuster i Diego Armando Maradona, ara és seleccionador de futbol de Guinea?

5 Cap Verd, rival de Catalunya? No hauríem de començar a pensar a fer menys caixa i fer més país? No caldria eliminar aquest partit de costellada del calendari nadalenc i evitar-lo fins que no hi hagi un rival digne?

6 Mereix un procés tan important com el que tenim ara a Catalunya que la seva imatge futbolística sigui un partit contra Cap Verd? No hauria de ser, precisament en èpoques com aquestes, un partit que donés a Catalunya visibilitat competitiva de primer nivell a tot el món? No resta aquest partit més que no suma?

7 De les declaracions de Gerard Piqué a RAC1 de dijous, em deixeu destacar la seva reiteració en la voluntat de ser president del Barça i que és de les que sempre passen més desapercebudes? Ja ho va dir fa un any. Algú dubta que pel cap del Gerard passa la voluntat de ser, algun dia, candidat a la presidència? Jo no.

8 Piqué va posar el debat etern sobre el barcelonisme comparativament al madridista. Cal recordar al central del Barça que quan parla sobre la divisió del Barça té tota la raó del món, però que a Madrid aquest debat no existeix perquè el Madrid no té la qualitat democràtica que arrossega històricament el barcelonisme? Hi ha alternativa possible a Florentino Pérez amb els obstacles que té qualsevol candidat per accedir a la presidència?

9 “Leo Messi desmenteix un trencament amb Juanjo Brau.” Ens l'hem de creure? Resposta: no, però és el que toca dir. Igual que la família del jugador va desmentir que no demanaven cap revisió de contracte i ja s'està negociant.

10 Almeria-Real Madrid, entrada més econòmica 150 euros. Qui és el boig que posa aquests preus? Ens sorprendria que l'Estadio de los Juegos Mediterráneos d'Almeria, com ja va passar en el partit de l'equip blanc a Vallecas, no s'omplís? Com es poden posar aquests preus tan insultants?

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)