Opinió

Festes, revetlles i diversions

1 Com és possible que, escoltant les ràdios i televisions espanyoles després del sorteig del mundial i aparellats amb Holanda, Xile i Austràlia, el pessimisme era generalitzat i pocs donaven per guanyadora la selecció de Vicente del Bosque, vigent campiona mundial? Que si no es passa de la primera fase, que si la segona et pot tocar el Brasil, que si l'Argentina a semifinals...

2 Què ha de fer Del Bosque amb Xavi, Iniesta, Sergio Ramos, Pedro… convocar-los encara que no estiguin bé per agrair-los el que van fer fa quatre anys a Sud-àfrica o fer jugar els que estan millor? I a la porteria, és lògic que Iker Casillas sigui el titular en detriment del millor porter de la temporada, que és Víctor Valdés?

3 Respirarà tranquil avui el barcelonisme després del sorteig? I és que s'ha d'esperar que Leo Messi torni content de les vacances de Nadal després del sorteig: a l'Argentina li ha tocat la revetlla amb Bòsnia, l'Iran i Nigèria.

4 Veig Fernando Hierro en el sorteig del mundial i recordo un memorable suplement dominical d'El País, previ al mundial d'Itàlia 1990 on el periodista preguntava a tots els seleccionats espanyols “Último libro leído”. Hierro va contestar: “Ninguno.” És a dir, si apliquem la lògica, “si el último libro leído es ninguno... mai ha llegit cap llibre. Per cert, l'últim llibre llegit de Julen Lopetegi era “la Bíblia”.

5 Aquesta reacció de Fernando Hierro abans del mundial del 90 em porta a fer-me una altra pregunta: poden molts esportistes d'elit deixar de fer el ridícul penjant al Twitter missatges de condol per la mort de Nelson Mandela (amb frases ensucrades a més no poder) quan el coneixement que tenen la majoria del líder sud-africà és, com a molt, d'haver vist una pel·lícula? Per cert, el porter del Llevant Javi Jiménez va fer un dels ridículs més gruixuts de la història: “Lamento la irreparable pérdida del luchador Nelson Mandela, uno de los más grandes actores que ha dado Hollywood.”

6 Ovacionem dempeus un dia més Gerard Piqué per la deliciosa roda de premsa que va fer dimecres en què, estant o no d'acord amb el que va comentar, va donar una lliçó de barcelonisme? Us comenceu a creure que, efectivament, Gerard Piqué té al cap ser algun dia president del Barça?

7 Algú pot confirmar que el contracte de Busquets s'haurà de renegociar amb el club perquè va ser tan a la baixa que, fins i tot, més d'un futbolista al vestidor ha retret a Sergio que li han aixecat la camisa?

8 A veure si encerteu el joc d'ordinador que, segons m'expliquen, ha captivat el blaugrana Neymar en la seva PlayStation 3 (és la que té) i que s'hi passa força estones jugant amb la pantalla enorme que té a casa? Call of Duty Ghosts.

9 Sabeu que Juan Carlos Navarro va tornar la setmana passada al Palau Sant Jordi de Barcelona? Sí, però no va ser per jugar-hi a bàsquet: hi va portar les seves filles a veure aquest fenomen del Disney Channel que es diu Violetta. Santa paciència, la del jugador del Barça.

10 No penseu que per a una generació de seguidors de futbol (la dels anys vuitanta i noranta), i amb el proper empresonament de José María del Nido, s'acaba una manera de governar “curiosa” en els clubs andalusos (Del Nido, Ruiz de Lopera, Cuervas, Martínez Retamero, Irigoyen, González de Caldas...)?

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)