Opinió

Riscos poc habituals

1 Ningú no veu que el partit d'aquesta tarda a Valladolid és d'un risc extrem per als jugadors del Barça, amb només dos entrenaments fets per la majoria de titulars, amb el virus FIFA més estès que mai i amb un horari (les 16h) poc habitual i fora de casa?

2 No hauria estat molt millor, i perdoneu-me la gosadia, fer dues consultes? La primera ara: “Vol que el Barça tingui un estadi reformat?” I si la resposta fos, com és previsible, afirmativa, fer-ne una segona després de veure la maqueta real del nou estadi: “Vol que aquest sigui el disseny del nou estadi blaugrana?”

3 És normal votar sobre unes imatges d'una reforma de l'estadi en què no hi ha arquitecte decidit, és a dir que encara no hi ha concurs fet i, per tant, el que ens ensenyen és una hipotètica imatge que no té cap validesa i, sobretot, cap certesa?

4 Cal dir, com va fer el vicepresident Jordi Cardoner, que si no es fa un estadi nou la UEFA no donarà més al Barça l'organització d'una final de la Champions perquè no estarà preparat per a la vida moderna? Importa gaire a la gent blaugrana que el Barça no organitzi una final de la Champions, amb tots els riscos esportius que això comporta i el patiment del soci culer tota una temporada pendent que el Real Madrid no la jugui?

5 Podem parar de dir, imitant la política, que el referèndum del Camp Nou és com unes eleccions plebiscitàries? És un sondeig, perquè molta gent (no tothom) votarà en clau electoral i, no ens enganyem, així ens ho prendrem la majoria. Si guanya el sí: aval per a la junta. Si guanya el no: més a prop d'unes eleccions anticipades.

6 Es retira Carles Puyol i no hem aconseguit que els radiofonistes, comentaristes i opinadors de Madrid –la majoria– no diguessin “Pujol”. Aconseguirem que no diguin “Sex” o “Safi Alonso” abans que es retirin els migcampistes del Barça i del Real Madrid, respectivament?

7 Boníssim que el Barça es plantegi el fitxatge de Laporte, com ahir publicava Mundo Deportivo. No us sembla l'avanç d'un gran festival de titulars de tot tipus?

8 Certifiqueu també la raresa de l'article a tota pàgina del secretari d'estat per a l'Esport, Miguel Cardenal, a El País? A què treu cap? Si sap que passa alguna cosa estranya entre l'Audiencia Nacional, el Ministeri d'Hisenda i el FC Barcelona podria ser més concret? S'ha hagut de fer perdonar els pecats fent una gira dijous a la nit per la COPE, la SER i Onda Cero?

9 No vau quedar sorpresos quan ahir Artur Mas va dir a RAC1 que no volia opinar sobre els motius pels quals el Barça té el tema Neymar judicialitzat a l'Audiencia Nacional? “Podria prendre mal –va dir–, però m'agrada el que va dir Cardenal a El País.” Això vol dir que el president de la Generalitat confirma que hi ha alguna cosa estranya o algú conegut darrere de tot el que ha passat els últims mesos al barcelonisme? Resposta: sí.

10 Com és possible que la increïble, impresentable, indesitjable acció d'El Mono Burgos, segon entrenador de l'Atlético de Madrid, que va intentar agredir l'àrbitre del derbi madrileny hagi estat sancionada amb només tres partits? Com és que a Javier Aguirre, per haver insultat el col·legiat, li'n caiguin quatre, per molt reincident que sigui? Un home que vol agredir un àrbitre, amb aquella cara de boig a un pam de distància, mereix només tres partits de càstig? N'hi ha perquè el secretari d'estat, Miguel Cardenal, al marge de fer articles, actuï contra aquest comitè de competició.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)