Opinió

Et deixo que ara em deixis

Com és possible aquestes darreres temporades vivint amb aquestes crueltats impertinents?

1 Com pot el barcelonisme suportar tant dolor? Com és possible aquestes darreres temporades vivint amb aquestes crueltats impertinents? Que si el càncer de fetge d'Eric Abidal, que si ara la mort insuportable de Tito Vilanova… A tot això, hi podem afegir els condicionants fiscals, econòmics, socials, dels últims mesos. Què està passant, que el Barça viu enmig de llàgrimes?

2 Per què no recordem avui aquella alineació del primer partit que al Barça B van dirigir en Pep i el Tito en la segona divisió? Recordem el 2 de setembre del 2007? Aquell esquifit empat a zero. I aquella llotja del debut amb Laporta, Txiki, Alexanko, Perrin, Costas, Paco Martínez, Joan Barbarà… I aquell 4-3-3 que entusiasmava a Tito… I Busquets, i Pedro...

3 Us podeu imaginar quanta tristor hi havia ahir a Munic? La pena insuportable de Pep Guardiola i la família per tot el que van viure junts tots plegats? Per l'amor de germans que tenien en Pep i en Tito des de l'època de la Masia fins a viure junts el millor Barça de la història, fins a l'empipament inconcebible i la beneïda reconciliació sense el soroll mediàtic d'abans?

4 Aplaudim la gestió de la tristor que està fent el club? Doncs sí. Com la junta ha apartat Gerardo Martino del micròfon encertadament, eliminant la roda de premsa d'aquest matí, com d'obrir un llibre de condolences, com de fer que els jugadors vagin demà a primera hora al tanatori i, també, de no suspendre el partit de diumenge a Vila-real? Serà aquest diumenge el de l'homenatge de tot l'equip a Tito dedicant-li la victòria?

5 Hauria d'anar pensant el Barça en algun gest de cara a la història que uneixi el club amb Tito Vilanova? Algun homenatge? Algun lloc dels futurs nous equipaments del club que portin el seu nom (siguin zones del nou estadi, del Mini...?

6 Avui no, però en unes setmanes em permetreu que parli del desgraciat lligam de Twitter (i de la xarxa en general) amb els mitjans de comunicació convencionals (siguin diaris de paper, ràdios, teles…) i com hi ha obsessions malaltisses i indignes en ser el primer a donar una notícia? Aquesta irracionalitat de ser el primer s'acabarà algun dia? I segons quines barbaritats escrites seran castigades per llei?

7 Més enllà de la mort de Tito Vilanova em deixeu que doni una bona notícia? Sabeu que diumenge es va fer un pas endavant perquè Leo Messi es quedi a can Barça? Com es devia quedar de parat l'argentí quan Josep Maria Bartomeu va decidir parlar amb ell per tranquil·litzar-lo i garantir-li que la voluntat d'aquesta junta directiva és que es quedi al FC Barcelona?

8 És veritat que Leo Messi va dir al president del Barça que el seu desig era quedar-se però que tenia la percepció que hi havia directius que no el volien? Com es va quedar Leo Messi quan Bartomeu li va dir que, no només volia que es quedés, sinó que amb la direcció esportiva li demanarien consell sobre què o qui es podia fitxar per fer un equip de futur molt competitiu?

9 Sabeu que Messi va enviar diferents missatges a diferents amics després de la victòria de diumenge contra l'Athletic de Bilbao per dir-los que estava content (molt content) de la reacció dels aficionats del Barça? Que aquella ovació i aquells crits de Messi, Messi, Messi des de la graderia no se'ls esperava pas?

10 Quan s'anunciarà l'acord econòmic que significarà que Leo Messi cobrarà més tot i que no ampliï la durada del contracte ni augmenti la clàusula de rescissió?

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)