Opinió

Puyol, l'exemple

1 Sabeu a quants diners del Barça ha renunciat Carles Puyol com a jugador? 20 milions d'euros bruts, uns 10 després d'impostos. Sabeu què és aquesta barbaritat i que hi hagi algú amb prou dignitat per dir que prefereix retirar-se perquè no es veu amb cor de continuar? Bravos sense fi per al capità.

2 Parlant de Carles Puyol, ha acceptat la proposta de la junta directiva de ser ajudant d'Andoni Zubizarreta en la direcció esportiva. És perquè en un temps no gaire llunyà pugui ser ell el màxim responsable esportiu del club?

3 Si Puyol es va recuperar de múltiples lesions va ser, entre altres motius, perquè va confiar en molts metges però sempre amb la ciència per bandera. Algú es pensa que Puyol podria sanar amb una curandera com la de Diego Costa, que, m'expliquen des de Madrid, ha posat clarament en risc el mundial i, fins i tot, l'inici de la temporada que ve?

4 Cesc Fàbregas o Alexis Sánchez, o tots dos. Sabeu que Andoni Zubizarreta es planteja que, per tenir més diners per poder fitxar s'ha de vendre un dels dos futbolistes o –no és descartable– tots dos?

5 I Xavi Hernández? Doncs aquí vam escriure fa setmanes que el migcampista es podria plantejar la seva marxa, i ara em fa la sensació que li estan plantejant l'adéu des del mateix club. S'ensuma una topada. Xoc de trens?

6 És veritat que el representant de Marquinhos va oferir el jugador al Barça fa dues temporades, just abans de fitxar pel Roma, per la bonica suma de tres milions d'euros i la junta blaugrana ho va desestimar? Ara el club pagarà 30 milions?

7 El fitxatge d'un central és un tema molt seriós. No seria millor invertir els diners en un central jove, com va fer el Real Madrid el 2005 quan va fitxar del Sevilla Sergio Ramos –que tenia només dinou anys– per 26 milions d'euros? No seria el central de l'Athletic Laporte una bona inversió?

8 Veig a Instagram un petit vídeo amb la plantilla del Barça fent publicitat a la pista de l'aeroport del Prat al costat d'un avió de Qatar Airways. Mireu-lo. Al·lucinareu. Sabeu per què? Doncs perquè hi ha un futbolista que no hi surt. Qui? Leo Messi, que, com que té contracte amb Turkish Airlines i és competència directa, no surt a l'espot. A veure, això és normal?

9 Escolto Josep Maria Bartomeu a Onda Cero la nit de dijous. Enhorabona als col·legues per l'entrevista, la primera des que es va acabar la lliga i la temporada, i l'última després de l'adéu de Gerardo Martino, però pregunto... no hi ha roda de premsa?

10 Aplaudim la valenta, arriscada, però a la vegada assenyada decisió de Joan Collet i el director esportiu de l'Espanyol, Òscar Peraranau, d'apostar com a entrenador pel jove Sergio González, bon coneixedor de la casa?

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)