Opinió

Els debats de sempre

Guardiola va recomanar a Toni Kroos que pel seu joc li convenia fitxar pel Barça, però el Barça no va voler i anirà al Madrid

1 Em truca una periodista de São Paulo, coneguda de fa molts anys, i debatem sobre futbol i política al Brasil. Li pregunto pels efectes col·laterals de la davallada de la canarinha contra Alemanya en el mundial de futbol. Contundència extrema: “Dilma Roussef ha perdut les eleccions presidencials d'octubre. La classe mitjana-alta no perdona i és qui, majoritàriament, estava il·lusionada amb aquesta selecció i amb guanyar el mundial.”

2 Es van fer un mundial a la seva mida (arbitratges inclosos) i no van comptar amb el futbol. Què es va pensar, Scolari, fent d'Ot, el bruixot, i com a líder d'una secta que assenyalava l'entorn (sempre l'entorn) i es fotia, fins i tot en les rodes de premsa, de les crítiques que rebia l'equip tot i anar guanyant partits?

3 El millor per al Barça (sense voler ser cruel) no penseu que ha estat l'entrada que va fer Zuñiga a Neymar? La lesió de Neymar el deixa immaculat del desastre contra Alemanya i, d'aquesta manera per al mundial d'aquí a quatre anys la canarinha es construirà al voltant del davanter del Barça.

4 Luis Suarez al Barça. Algú pot castigar la FIFA per la desproporcionada sanció a l'uruguaià? Que el Barça dubti d'on fer la presentació per si no pot entrar al Camp Nou o que no el deixin ni entrenar-se a llocs oficial, no és una purga desmesurada? Per cert, hem d'aplaudir la junta i Raül Sanllehí perquè, per fi, s'ha venut a un magnífic preu: en aquest cas Alexis Sánchez a l'Arsenal.

5 Alemanya té Toni Kroos, el Real Madrid tindrà Toni Kroos. Primera pregunta sobre el tema: per què el Bayern de Munic deixa escapar aquesta delícia de futbolista. Resposta: perquè Kroos ja va anunciar fa un any al club la voluntat de marxar perquè se sentia maltractat per la junta bavaresa.

6 Segona pregunta: per què l'ha fitxat el Real Madrid per aquest preu ridícul (amb perdó) de 25 milions? Doncs perquè el Barça no el va voler. Ell volia jugar en el Barça, Guardiola li va recomanar pel seu joc el Barça, però el Barça no va voler. En dues ocasions i rebaixant-se la fitxa preferia jugar amb la samarreta blaugrana. Al final, davant del no desmesurat culer, va decidir anar al Madrid. Així de clar.

7 Una perquè es llueixi Josep Maria Bartomeu: què valdria avui al mercat Javier Mascherano? No creieu que El Jefecito és una de les estrelles d'aquest mundial, imprescindible per entendre la classificació de l' Argentina per a la final de demà?

8 No us sembla molt al·lucinant el relat d'Holanda en aquest mundial? Louis van Gaal ha estat víctima de Louis van Gaal. Memorable i històric gir argumental contra Costa Rica amb el canvi de porter pels penals.En les semifinals contra l'Argentina no pot tornar a fer el gir de guió amb els porters perquè havia esgotat els canvis.

9 No ens passem amb els elogis a Guardiola sobre si és el responsable de l'èxit d'Alemanya en aquest mundial? Segur que sí. No ens passem els que pensen (els de sempre) que Pep és el responsable de tots els mals del barcelonisme (pensament rosellista) i de tots els mals que pugui tenir el Bayern? No fa vergonya, també? Són els mateixos que van intentar apagar el foc amb benzina en la relació que va mantenir Tito amb Pep.

10 Em diuen que fins i tot abans d'acabar aquesta temporada el fill del pilot Carlos Sainz podria provar en un gran premi un fórmula 1. Red Bull? No se sap, però... us sorprendria? Ja ho veurem.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)