Opinió

Víctimes del 95

1 No és un enorme misteri saber com jugarà i amb qui jugarà Luis Enrique aquest any amb aquesta pretemporada tan poc aclaridora i tan depressiva sense cap partit oficial fins d'aquí a una setmana, quan comenci la lliga?

2 Cada any és el mateix, però no caldria que, de la mateixa manera que la política intenta reinventar-se amb nova gent, amb cares diferents, el futbol canviés d'imatge? Ho escric, per exemple, per la mania de començar la lliga a l'Estat espanyol –on la gent majoritàriament fa vacances aquest mes– a mitjan agost perquè tenim una lliga de 20 equips.

3 No és una desgràcia i una barbaritat arrencar una lliga per parar-la just després per uns compromisos absurds de seleccions?

4 Vint equips. Recordeu quan el Celta i el Sevilla van ser perdonats per les autoritats esportives espanyoles, fent cas omís de la llei que obligava els dos equips a baixar de categoria per incompliments sistemàtics? Recordeu quan l'any 1995 unes manifestacions populars a Vigo i a Sevilla van obligar el CSD i la LFP a fer marxa enrere? Allà van començar tots els mals de la competició des de primera divisió cap avall.

5 Rafael Cortés Elvira (secretari d'estat per a l'Esport), José María García (el periodista més influent de l'època), Jesús Gil (president de l'Atlético de Madrid), Luis Cuervas (president del Sevilla) i alguns equips que conformaven el clan de Marbella (per Gil) van aconseguir blindar el Celta i el Sevilla i parir una lamentable lliga de 22, un mal que encara estem pagant ara. Recordeu aquell Celtiberia show?

6 A segona divisió A també pot empitjorar tot si el Múrcia continua a la divisió de plata. Però només una dada: Javier Tebas, president de la LFP, ho és des del 2013, però des del 2001 és alt membre de la LFP com a vicepresident. Jesús Samper, president del Múrcia, ho és a través del grup Santa Monica Sports des de 1998. És inevitable que les cares siguin sempre les mateixes en aquest esperpent permanent?

7 És normal que no comenci la lliga a segona divisió pel descens del Múrcia que ha frenat un jutge? No és, això del futbol, del tercer món? I és normal que Florentino Pérez ja aparegui per allà per evitar que el Madrid B baixi a segona B com van dir la temporada passada els resultats?

8 Gerard Deulofeu, cedit al Sevilla... Algú m'ho explica? No havia de ser un dels jugadors franquícia aquesta temporada a can Barça? No serà Deulofeu un nou cas Iván de la Peña, que era molt bo per a l'afició però no per als entrenadors?

9 Cas Luis Suárez. No demostra la resolució del TAS el poc poder que té en aquests moments el Barça davant totes les institucions internacionals? No hauria de fer algun tipus de protesta formal davant la lamentable sanció de la FIFA? I sense voler l'“i tu més”, algú em pot explicar per què la FIFA o la UEFA no van sancionar José Mourinho quan va posar el dit a l'ull en un partit oficial a Tito Vilanova?

10 No hauria de sortir un portaveu oficial del Barça i dir de tot? Aquest silenci de tothom davant la premsa (abans amb Rosell, ara amb Bartomeu) amb tot el que està passant, no és confirmar que el Barça acata la sentència? No és de club poruc?

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)