Opinió

L'esportista parla

Si Piqué va ser insultat, què els diran als tennistes que han deixat tirat Moyà en l'eliminatòria de la copa Davis contra el Brasil?

1 Aplaudim el periodisme esportiu (sempre tan castigat) per ser el que va veure la potència de la fotografia de Gerard Piqué amb el seu fill a la manifestació de la Diada de l'Onze de Setembre? Veu ara tothom l'efecte dominó de la fotografia de Gerard Piqué?

2 Seguint amb els aplaudiments, no mereix una ovació i un record Oleguer Presas per ser el primer jugador de primera a prendre posició i a negar-se (negar-se) a anar amb la selecció espanyola? I Marc Crosas? IJofre Mateu, entre d'altres?

3 I no mereix una altra ovació ben grossa, enorme, Raúl Rodríguez, defensa de l'Espanyol, per ser el primer jugador de primera divisió a situar el dret a decidir com la seva prioritat?

4I, evidentment, Pep Guardiola, que no només fa anys que es va pronunciar, sinó que, a més, aposta clarament per l'estat propi. Sabeu que Guardiola ha estat col·laborant amb l'ANC i amb Òmnium?

5 Parlant de Guardiola, sabeu que l'actual entrenador del Bayern, fa anys quan encara era futbolista del Barça i en cercles petits, ja es mostrava a favor d'una Catalunya diferent i va arribar a dir: “Si els futbolistes diguéssim el que pensem políticament al Barça, els Mossos ens haurien d'escortar per allà on juguem d'Espanya”?

6I els Gasol? L'impacte de Pau és el més salvatge. Molts a l'Estat pensaven que el gran dels Gasol era una imatge de la marca Espanya, però, en canvi, s'ha situat en la lògica democràtica: el dret a votar. No és el de Pau Gasol l'impacte més salvatge que el dret a decidir és el carril central i que no té res a veure amb ser independentista, sinó amb la lògica?

7 Veig el partit del Barça contra l'Apoel de Nicòsia a Edimburg amb uns escocesos culers i no em sorprèn gens la il·lusió en Luis Enrique i la seva comparativa filosòfica amb Pep Guardiola i la voluntat dels dos de fer pujar jugadors del filial. No és aquesta una gran notícia?

8 Algú creu que Ancelotti arribarà a la castanyada o a Cap d'Any? No és sorprenent que un equip que fa quatre mesos va guanyar la décima estigui ara en una crisi institucional i esportiva per culpa de la política de baixes i altes del seu president?

9 Em consta que Charly Moyà, capità de l'equip espanyol, va intentar convèncer els grans tennistes estatals de jugar l'eliminatòria de copa Davis perduda contra el Brasil. Cap dels top espanyols va acceptar pel calendari individual. No n'ha de dir res el consell d'esports, tan pendent de la marca Espanya? I, amb perdó, si Gerard Piqué va ser insultat, què els diran als que han deixat tirat Moyà en aquesta eliminatòria que va enviar l'equip espanyol fora del grup mundial?

10 Ens podríem posar entre tots d'acord? Enquestes? Referèndum? Consulta? Si us plau, fem un consens: Sàmper o Samper? Gràcies.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes

No sóc subscriptor

Tarifa digital d’El Punt Avui i L’Esportiu

Per
només
48

per un any

Ja sóc subscriptor

Per gaudir dels avantatges has d'activar la teva subscripció facilitant-nos el número de contracte i el NIF o DNI de la subscripció.

Activa la subscripció