Opinió

La por de Florentino

No s'hauria de sancionar el Madrid i apartar-lo de l'organització de la final de la copa del Rei durant uns quants anys?

1 No queda sota mínims la imatge de Florentino Pérez, que s'ha negat a cedir l'estadi central del futbol d'Espanya, el Santiago Bernabéu? No hi han de dir res els organismes de l'Estat com ara el Congrés dels Diputats, l'absurd Senat com a òrgan territorial que és i, fins i tot, la Casa del Rei?

2 No hi hauria d'haver un pronunciament d'aquestes institucions en vista de la negativa poruga del Real Madrid, que, en lloc de cedir les seves instal·lacions com a equip representatiu de la capital d'Espanya ha decidit no fer-ho i ha provocat que els dos finalistes s'hagin hagut de buscar la vida i que la federació espanyola i els mateixos clubs hagin donat una imatge depriment?

3 La FEF i la LFP no haurien d'expressar la seva protesta formal davant el Madrid i decidir que el Bernabéu deixi de ser l'estadi on es juguin finals de copa per un bon temps? És a dir, no s'hauria de sancionar el Madrid i apartar-lo de l'organització de la final durant uns quants anys?

4 Amb tots els avantatges que té jugar una final a casa, no perden els seguidors del Barça una èpica molt barcelonista, que és la de desplaçar-se fins a una altra ciutat per veure la final?

5 No és un avantatge molt enverinat jugar a casa sense fer-ho? A efectes estètics és, efectivament, jugar a casa; i a efectes col·laterals, també. No és el mateix perdre una final a Mestalla que perdre-la al Camp Nou.

6 No és l'elecció del Camp Nou una manera de dir també: “Au, xiuleu tant com vulgueu”, una variant de “foteu el que vulgueu” o “ja us ho fareu”?

7 La final de copa a Barcelona, la decisió sorprenent –per la rapidesa i per la voracitat– de la demanda de penes del fiscal del cas Neymar, la filtració de l'àudio i el vídeo de la testificació de Bartomeu, la picabaralla entre Enric Masip, Toni Freixa, Oriol Giralt i l'advocat de Jordi Cases, Felipe Izquierdo... Qualsevol excusa és bona. Però no havia de ser aquesta la setmana després de la victòria del Barça contra el el Madrid, o ja no ens en recordem?

8 Abans-d'ahir, presentació de l'Any Suñol. Un acte discret, polit, ben fet... El pitjor, el discurs del president Bartomeu després de les bones intervencions de Carles Vilarrubí, Jordi Badia i la presidenta de la Fundació Suñol, Margarita Ruiz. No caldria que, en actes com aquests, en què s'ajunta esport, política, història i país, el discurs del president del Barça estigués més treballat i no semblés fet a correcuita i per complir el tràmit?

9 Un altre cap de setmana sense futbol de clubs a primera divisió. El comandament a distància el tenen sempre les federacions, que reben els diners del públic per organitzar eliminatòries llarguíssimes d'Eurocopes, mundials, copes Amèriques i altres facècies. Per acabar-ho d'adobar, ens haurem d'empassar una lliga, la del 2022, dividida en dues parts pel poder dels petrodòlars. És normal aquest habitual coitus interruptus de les lligues per eliminatòries absurdes?

10 Escolto ahir les declaracions de l'entrenador del Barça B, Jordi Vinyals. Duríssimes: “El Barça B exemplifica la pèrdua de valors de la Masia.” És una frase lapidària, cruel, despietada... Què ha passat en aquell vestidor?

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)