Opinió

L'altre 14

Igual com el futbol blaugrana va tenir un gran 14 com Cruyff, sembla que s'ha oblidat que el bàsquet va tenir Audie Norris?

1 Observo l'homenatge escanyolit i auster del Barça a Audie Norris dissabte passat; allò d'una altra placa per al museu personal i cap a casa. No caldria fer una campanya per retirar la samarreta del 14 de Norris i penjar-la al sostre del Palau Blaugrana? Aviam: els que han manat aquests últims vint anys a Can Barça saben què ha significat aquest nord-americà no només per al Barça sinó per a la lliga ACB i el bàsquet europeu?

2 Per què no s'inicia una campanya, com Déu mana, per aconseguir que li posin la samarreta al lloc dels grans mites de la història blaugrana? Per què, de la mateixa manera que el futbol blaugrana va tenir un gran 14 com Johan Cruyff, sembla que s'ha oblidat que el bàsquet en va tenir un altre: el 14 de Norris?

3 Em quedo desconcertat quan m'assabento del que ja podíem preveure: que han trobat el cos de Lalo García al riu Pisuerga. Lalo va ser un molt bon base, amb molt carisma a Valladolid. I en dies com aquest és quan un reflexiona sobre l'èxit i el fracàs amb els seus extremismes. De ser convocat amb la selecció espanyola a perdre-ho tot amb una inversió de risc com la de Fórum Filatélico. Estan preparats els esportistes d'elit per a aquestes sotragades?

4Estem a unes hores del Celta-Barça. El problema: el peu de Leo Messi, que (sembla) que li permetrà jugar demà a Vigo. Però, per què no el van deixar tornar de la selecció argentina? Per què no ho expliquen? Per vendre més entrades a Nova Jersey? Per compromisos publicitaris? A qui no li va donar la gana? Amb el millor jugador del món lesionat no valen excuses de mal pagador.

5 Efectes virus FIFA: Messi no se sap exactament el que té però segurament jugarà, Jordi Alba amb problemes als adductors… i podríem seguir uns dies al Barça, uns altres al Madrid, uns altres a l'Espanyol… Calen aquestes desgràcies de dos partits en deu dies, alguns d'aquests absurdes costellades, quan la majoria de lligues, a aquestes altures de la temporada, decideixen els guanyadors?

6 Escolto en algunes ràdios de Madrid debats sobre si ha de continuar (o no) Vicente del Bosque com a seleccionador espanyol després d'un seguit de partits amb nivell molt baix. Oi que és molt dèbil, la memòria?

7 Dani Alves ha embogit? Canta davant de les càmeres, es mostra a Instagram amb el tors nu, cantant al cotxe, vestint robes impossibles… Sempre ha estat així?

8 Un altre fitxatge jove del Real Madrid: Danilo, del Porto. Aquests cinc fitxatges en menys de mig any de futbolistes menors de 21 anys és la revenja de Neymar o és la nova manera de fer de Florentino? Per cert, Danilo, un lateral dret de 31 milions d'euros que acabava contracte la temporada que ve, quan tenen Carvajal de només 23 anys i Arbeloa, a qui li queda un any més de contracte, calia?

9 La Ser va dir ahir que Neymar haurà de declarar als jutjats perquè algun dels múltiples contractes redactats portaven la seva signatura. Hem pensat algun cop que, amb el cas judicialitzat i filtrat, amb tot el merder que hi ha amb el seu fitxatge, el jugador pugui enviar algun dia a fer punyetes el futbol espanyol i, de retruc, el Barça? Missió acomplerta per algú?

10L'Espanyol fa un mes i mig que no fa un gol. Si fa no fa, el mateix temps que el seu capità i màxim golejador Sergio García està imputat pels presumptes partits comprats i/o pactats de l'Osasuna. Casualitat, o aquests fangars afecten els jugadors?

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.