Opinió

Alegries i frustracions

El Barça, eliminat de l'Eurolliga. Hi haurà algun moviment contundent en el bàsquet blaugrana de cara a la temporada que ve?

1 Em trobo Josep Maria Bartomeu i Joan Collet junts dinant amb Miguel Cardenal i Santi Nolla al Tennis Barcelona. Parlo amb ells. Tots dos estan convençuts que guanyaran avui amb els matisos corresponents. Fan molta broma entre ells, i em pregunto: quants anys hem de retrocedir per veure els presidents dels dos clubs catalans de primera divisió amb aquesta esplèndida relació?

2 FC Barcelona-Bayern de Munic i Juventus-Real Madrid. Ahir, en la majoria dels debats que es van fer després del sorteig de la Champions, més que de l'eliminatòria es parlava de l'eterna sort del Madrid. Com és possible?

3 Sabíeu que Miquel Àngel Nadal, Eusebio Sacristán i Txiki Begiristain van estar veient junts el partit del Bayern amb el Porto dimarts a l'Allianz Arena de Munic i que després van compartir una llarga estona amb Pep Guardiola?

4 Sabíeu que Julen Lopetegi, entrenador del Porto, respira ara tranquil sabent que ha pogut recuperar Cristian Tello, cabdal per al tècnic, després d'una lesió que impedit a l'exblaugrana jugar els darrers partits i que finalment podrà disputar el matx decisiu dels dragões d'aquest cap de setmana en la lliga portuguesa contra el Benfica?

5 Deu ser el primer cop que els dos autors més venuts d'aquest Sant Jordi en català, en ficció i no-ficció, són dues persones tan lligades al barcelonisme de maneres diferents i amb pensaments diferents: Xavier Bosch i Xavier Sala i Martín.

6 Podem dir que el futbol de l'Atlético de Madrid és insuportable, inaguantable, avorrit i que voreja la violència, o ens ha de fer gràcia observar com de simpàtics són perquè porten la contrària al Real Madrid?

7 Eliminació del Barça de bàsquet en l'Eurolliga. Hi haurà algun moviment contundent en la secció del bàsquet blaugrana de cara a la temporada que ve? Podem parlar de fracàs sense cap por?

8 També hauríem de parlar de les pistes de Grècia. No és nou. Recordo un partit a Salònica de fa trenta anys amb cadires llançades des de la graderia, una de les quals va anar a petar al cap del company fotògraf Joan Vilaprinyó. També recordo altres moments a Atenes transmetent els partits amagats sota la taula per culpa del llançament d'objectes. Dijous vam veure un final de partit fastigós amb bengales i invasió de pista. Abans, la FIBA; ara, l'Eurolliga. Fins quan es tindrà la màniga ampla amb als clubs grecs?

9 Uns altres cracs, els de la UEFA, obrint expedient a Guardiola per haver aparegut amb una samarreta amb el lema “Justicia para Topo”, el periodista argentí que va morir a Rio durant el mundial quan el taxi on anava va ser envestit per un cotxe robat conduït per dos menors. Per molt il·legal que sigui, el més normal no seria amnistiar segons quins lemes solidaris? El 21 de maig es decidirà la sanció. Farà la UEFA els ulls grossos? Ja ho veurem.

10 Acabem amb Rafael Nadal. Parlo amb el seu tiet i entrenador, Toni, després de l'eliminació del Godó. És evident que no està bé. Li pregunto si es pot recuperar. La seva resposta és: “És clar que sí, però costarà.” Tornarem a veure Nadal en els primers llocs del rànquing ATP? Ara per ara, sembla impossible.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)