Opinió

El capità a l'ombra

Per als extremistes no pot ser normal voler que guanyi la selecció espanyola i ser independentista?

1 Serà un futbolista fet per la diversió, frívol, el que vulgueu… La democràcia és el millor que tenim, però també la podem posar en dubte quan Gerard Piqué no forma part del quadre de capitans del Barça. No el podrien fer, com a mínim, portaveu?

2 El millor de la roda de premsa de Gerard Piqué és que s'ho va passar la mar de bé. Tant que, després de celebrar-se, va estar una hora enviant missatges als seus amics debatent si havia estat bé o no. Us podeu imaginar les ovacions que va rebre?

3 No va fer Gerard Piqué també una demostració de normalitat política? Jugo amb Espanya, vaig a la Via Lliure de l'Onze de Setembre amb la família. Per als extremistes no pot ser normal voler que guanyi la selecció espanyola (per afinitat afectiva amb els “teus” futbolistes) i ser independentista?

4 Sabíeu que tots els companys de Gerard Piqué sempre diuen que li va jugar als camps amb ambient molt en contra? Recordo quan Pep Guardiola deia que en Gerard en els grans partits, en els grans moments i als grans camps mai no fallava.

5 La decisió de la FIFA de sancionar el Barça té efectes directes i col·laterals. Més enllà de les raons del càstig, com és possible la desmesura i la falta de valors propis de l'esport en permetre que un pobre noi de setze anys sigui trinxat per la decisió?

6 Parlem de Patrice, el jugador del Camerun, d'origen molt pobre al seu poble, que ha vist com el càstig fa que no només no pugui jugar amb el seu club, sinó que a més no se li permeti viure a la Masia ni entrenar-s'hi. Però què és aquesta barbaritat intolerable?

7 Sabíeu que el Barça va rebre una comunicació de la FIFA en què
li feia saber que ni tan sols es
podia fer càrrec de les despeses del jugador pel que fa a domicili, àpats o de qualsevol altre tipus? Però què s'ha pensat, aquesta gent? La Fundació del club finalment és qui paga les despeses, i
el jugador camerunès podrà viure a Catalunya, concretament al Centre d'Alt Rendiment de Sant Cugat.

8 No caldria una protesta contundent, gairebé desbocada, del club en forma de declaració pública del president o de qui calgui? No és una canallada indigna, el que ha fet la FIFA amb el Barça?

9 No pot haver-hi una protesta de tots els grans clubs del continent europeu per un fet que ha passat aquesta setmana: com pot ser que l'Argentina i el Brasil hagin jugat els seus partits de costellada dimarts a la matinada, provocant que els grans clubs europeus no puguin tenir els seus jugadors fins dijous o divendres, quan la majoria juguen avui dissabte?

10 Per cert, bravo per David de Gea, el més llest del vodevil de la setmana passada. 5 milions d'euros d'indemnització del Real Madrid per no fitxar-lo i 14 milions més per temporada per la renovació que va signar ahir amb el Manchester United. Molts deien: “Pobre noi.” Pobre? Segur?

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)