Opinió

La Lola Flores del segle XXI

Leo Messi ja ha pagat 56 milions d'euros a Hisenda i s'ha convertit en el primer contribuent del fisc espanyol

1 L'Advocacia de l'Estat diu una cosa; la fiscalia, una altra, i Leo Messi ja ha pagat 56 milions d'euros a Hisenda (multa de tres milions inclosa) i s'ha convertit en el primer contribuent del fisc espanyol. Segons l'Estat, Messi sabia, quan firmava els contractes de partits amistosos, que els diners anaven a paradisos fiscals. Realment l'advocat de l'Estat es creu aquesta barbaritat?

2 Sabeu que, segons m'expliquen fonts de l'entorn del futbolista, en els darrers set anys Leo Messi ha pagat a la hisenda pública més de 110 milions d'euros (més de 17.000 milions de pessetes)?

3 No és el mateix, amb xifres més elevades, que altres casos de jugadors del futbol espanyol que també han tingut inspeccions fiscals per irregularitats en les seves empreses i no els han volgut fer seure al banc dels acusats ni demanar pena de presó?

4 La resposta de Leo Messi és massa inquietant: samarreta de París (deixant l'interrogant sobre un possible futur fora del Barça) i amb el missatge: “Y así estoy yo H”? H d'Hisenda, d'hijos de..., d'algun nom propi? No és la resposta de Messi una manera de crear un neguit innecessari als seguidors del Barça?

5 Tot i això, tampoc ens hauria d'estranyar que Messi pensés: “Au, aneu tots a pastar fang.” No seria el més normal que el futbol espanyol (pagant tots els euros, tots, que mereix la seva càrrega impositiva, com ha fet) lluís aquest jugador com a emblema de la seva lliga de futbol en lloc de demanar-li pena de presó?

6 Ja es poden anar preparant la resposta els integrants catalans i bascos (i de retruc, els altres) de la selecció espanyola de futbol, que s'ha obert la veda a la sala de premsa. Aquesta setmana a Nolito i a Etxeita un periodista patriota els ha preguntat: “A mi m'emociona ser aquí amb una selecció de llegenda. Emetem el dia 12 d'octubre, Día de la Hispanidad, què sentiu quan sentiu l'himne d'Espanya?” Cal la pregunta o es busca la trampa i la xiulada?

7 Resposta brillant de Xabier Etxeita: “Doncs jo no ho sé perquè encara no he debutat. Si ho faig, veurem les sensacions després.” Buscarà aquest periodista el futbolista de l'Athletic de Bilbao i li ho preguntarà? La resposta de Nolito està també molt bé: “Una satisfacció molt gran, perquè sempre he somiat jugar amb la selecció espanyola. I com que ja he sentit l'himne en directe, una felicitat immensa.” Què pot sentir un jugador nascut a Andalusia? Doncs molt bé.

8 Es poden anar calçant els esportistes d'altres esports si es va escampant la moda periodística de saber la sensació que tenen els futbolistes quan senten l'himne espanyol? No demostra això que, efectivament, l'Estat té un problema?

9 Tinc una percepció que no me la treu ningú: la solitud de Rafa Benítez. No veieu que, en tres mesos, tot el madridisme qüestiona l'entrenador? Jugadors com Sergio Ramos i Karim Benzema ja hi han fet declaracions en contra, la premsa el critica severament per ultradefensiu, Cristiano Ronaldo sembla que visqui aïllat... i, és clar, Florentino calla. Ja està condemnat aquest home?

10 He de confessar que veient jugar l'Atlético de Madrid pateixo pels genolls i turmells dels rivals. Diumenge passat hi va haver entrades indignes de jugadors colchoneros que em van transportar als anys de la defensa amb Panadero Martínez, Benegas i Ovejero, que eren, als setanta, temuts per les seves indesitjables entrades. No és vorejar la violència el que fa l'Atlético de Madrid?

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)