Opinió

Calma, molta calma

Tots, absolutament tots, els partits entre madrilenys i catalans sempre, sempre, són d'alt risc

1 Rebo un correu d'una oient, seguidora de l'Espanyol, que m'explica que no pensa portar la seva canalla avui a l'estadi. Li contesto per antena: “No n'estem fent un gra massa?” Normalitat i calma, molta calma, si us plau.

2 Tots els ulls estaran posats aquesta tarda al Santiago Bernabéu, un estadi en un estat de seguretat total que semblaria excessiu en qualsevol altre moment. M'asseguren que dimarts, en el Barça-Roma, el barcelonista es pot anar calçant. Lògic, oi? Per cert, la tertuliana Gemma Galdín, experta en seguretat, m'assegura que el sistema de seguretat del Barça està considerat pels experts com un dels millors que hi ha a Europa. Felicitats, doncs.

3 El partit d'aquesta tarda a Madrid ha estat declarat d'alt risc. Podríem tranquil·litzar la gent dient que tots, absolutament tots, els partits entre madrilenys i catalans sempre, sempre, són d'alt risc?

4 Podríem tranquil·litzar la gent dient que tots els partits de Champions i, és clar, també el de dimarts que ve contra la Roma, també són d'alt risc? Hauríem de dir als culers que si llegeixen que el partit de dimarts és d'alt risc que es calmin.

5 No hauríem de demanar també calma a Leo Messi? Estem parlant del genoll, no pas d'un múscul, en què una recaiguda seria important però no irreversible. El genoll és tan delicat que necessita un procés sense cap impacte contundent.

6 Apostem per la suplència de Leo Messi, que viatjarà a Madrid però que no serà titular? No seria, aparentment, el més racional tenir el Sant Cristo Gros a la banqueta per al que pugui passar sense obligar-lo a jugar si no és molt necessari?

7 Agafant-me a l'última frase: és molt necessari que jugui Messi al Santiago Bernabéu? No s'haurien d'evitar riscos en un partit en què només hi ha en joc tres punts, més enllà de l'eterna passió que desperten els clàssics?

8 “Estic preparat per a la batalla”, diu, literalment, Gareth Bale. Cal recórrer al llenguatge bèl·lic? No hauríem d'agafar tots els futbolistes o esportistes de nivell i guiar-los perquè no usin expressions ja impròpies del segle XXI?

9 Si a algun aficionat del Barça el preocupa com serà rebut Gerard Piqué al Bernabéu, tranquils, l'entusiasma jugar amb l'afició en contra. Com deia Pep Guardiola: “En partits grans, en Gerard no acostuma a fallar mai.” Repetirà una gran tarda a Chamartín?

10 I acabo amb un dubte. Tant dijous com ahir divendres –a les set de la tarda enviava aquest article–, la cara de Cristiano Ronaldo no apareix en els webs dels diaris esportius de Madrid. No és el clàssic de CR7. Una cosa és el partit que, reivindicativament, pot fer aquesta tarda, i una altra que, efectivament, el portuguès ha passat a un segon pla els dies previs en la premsa de Madrid. És la temporada dels adéus?

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)